2020-08-21 23:08:39
Φωτογραφία για Το «τερμάτισε» Τούρκος απόστρατος: Η λέξη «Αιγαίο» δεν είναι σωστό να λέμε ότι είναι ελληνική
«Η λέξη Αιγαίο προέρχεται πλήρως από τους Τούρκους Ακά», δήλωσε συγκεκριμένα στο CNN Türk ο απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς

Σε συζήτηση για την κρίση στην ανατολική Μεσόγειο σ’ εκπομπή του φιλοκυβερνητικού CNN Türk, ο απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς ισχυρίστηκε πως οι ονομασίες «Αιγαίο» και «Αγαμέμνονας» είναι … πρώτο-τουρκικές.

Gerçekten de CNN Türk'teki bir canlı yayında Yunan mitolojisinde Miken kralı olarak geçen Agamemnon'un isminin "Aga Memnun"dan geldiği ve bu ismin "Aka Türkleri"ne dayandığı öne sürülmüş.

PS: "Memnun" Türkçe kökenli bir sözcük değilhttps://t.co/NuElqhRwiq (2:02:07) pic.twitter.com/bRCgJRtjbM — Malumatfuruş (@malumatfurusorg) August 17, 2020

Συγκεκριμένα ο αξιωματικός ακούγεται να λέει (μετάφραση από tourkikanea.gr) : «Θέλω να πω μία κουβέντα για ένα θέμα. Για το θέμα του Αιγαίου και την λέξη Αιγαίο. Προέρχεται από τους Ακά Τούρκους. Ο ερχομός των Δωριέων σε εκείνη την περιοχή. Αυτοί οι οποίοι αποκαλούμε σήμερα Έλληνες είναι όλοι Δωριείς. Πριν από τους Δωριείς υπήρχαν εκεί οι Ακά. Η λέξη Αιγαίο προέρχεται πλήρως από τους Τούρκους Ακά. Για αυτό δεν είναι σωστό να λέμε ότι είναι ελληνική λέξη, δεν είναι ελληνική λέξη».


Ο Καρακούς συνέχισε ακόμη περισσότερο, λέγοντας πως ακόμη και το όνομα του μυθικού βασιλιά Αγαμέμνονα των Μυκηνών, έχει … τουρκικές ρίζες. «Όπως γνωρίζετε στον πόλεμο της Τροίας το όνομα του βασιλιά Αγαμέμνονα προέρχεται από τις λέξεις Aga και memnun, αυτό το Aga προέρχεται από τους Ακά Τούρκους και δεν έχει καμία σχέση με τους Έλληνες».

Μπορεί οι συγκεκριμένες δηλώσεις να προκαλούν -εκτός από γέλιο- και καυστικά σχόλια και Τούρκων χρηστών στα social media, ωστόσο είναι ενδεικτικό όχι μόνο του τι πιστεύει ένα μεγάλο κομμάτι της τουρκικής κοινωνίας αλλά και πόσο ελεύθερα μπορεί να το διατυπώνει σ’ ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας.

Ο Καρακούς είχε δηλώσει πρόσφατα -επίσης στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής- πως η Τουρκία δεν θα πρέπει να υποτιμάει τις δυνατότητες της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που μπορεί εύκολα να πλήξει τουρκικούς στόχους.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Mercedes G-Class XXL
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Mercedes G-Class XXL
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ