2020-08-23 08:44:06
Φωτογραφία για H τεχνολογία Xe HPG και υπόσχεται κυκλοφορία gaming GPU το 2021
H Intel, κατά τη διάρκεια του 2020 Architecture Day, ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, μια υψηλών επιδόσεων gaming εκδοχή της αρχιτεκτονικής γραφικών Xe που αποκαλεί Xe HPG. Η αρχιτεκτονική Xe είναι φτιαγμένη με τεχνολογία κλιμάκωσης, ώστε να μπορεί να δώσει εύκολα από προϊόντα iGPU μέχρι και discrete GPU, αλλά και προϊόντα για HPC. Η Intel σχεδιάζει τα προϊόντα Xe HPG για παραγωγή σε μονάδες τρίτων (TSMC ίσως) και ελπίζει σε κυκλοφορία το 2021.

 

 

Η τεχνολογία Xe είναι στην πραγματικότητα αρθρωτή και εύκολα τα σχέδια iGPU μπορούν να κλιμακωθούν σε discrete GPU, σύμφωνα με την Intel. Αυτό γίνεται προσθέτοντας αρθρώματα τεχνολογίας Χe, PCIe host interface και μνήμη GDDR6. Θα μπορούν να υπάρξουν και επιπλέον υποσυστήματα, όπως ray-tracing hardware, ενώ η Intel επιδιώκει τα προϊόντα της να υποστηρίζουν DirectX 12 Ultimate.

 

 

Πριν τα προϊόντα Xe HPG θα δούμε την τεχνολογία Xe στις iGPU των επερχόμενων Tiger Lake και μετέπειτα σε discrete GPU για τα laptops με τεχνολογία 10nm SuperFin, με διεπαφές PCIe και memory controllers.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ