2020-08-23 17:13:10
Φωτογραφία για Το να μην πηγαίνουν τα παιδιά σχολείο δημιουργεί μεγαλύτερους κινδύνους από ότι με τον κοροναϊό
Οι επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου δηλώνουν ότι τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, προειδοποιώντας ότι το να χάσουν το σχολείο δημιουργεί πολύ μεγαλύτερους κινδύνους γι'αυτά από το να προσβληθούν από νέο κοροναϊό.

Η σπάνια αυτή κοινή ανακοίνωση από τους ανώτατους συμβούλους για θέματα υγείας των κυβερνήσεων της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας ενισχύει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει πει ότι η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο αποτελεί εθνική προτεραιότητα.

"Πολύ λίγα, αν όχι καθόλου, παιδιά ή έφηβοι θα υποστούν μακροπρόθεσμα βλάβη από την COVID-19 μόνο και μόνο επειδή πηγαίνουν σχολείο", σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους. "Αυτό πρέπει να το αντιπαραβάλλουμε με μια βεβαιότητα που υπάρχει για τη μακροπρόθεσμη βλάβη που θα υποστούν πολλά παιδιά και νέοι άνθρωποι αν δεν πηγαίνουν σχολείο", υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους αυτή, η οποία δημοσιεύτηκε αργά χθες Σάββατο.


Τα στοιχεία δείχνουν ότι η έλλειψη σχολείου αυξάνει τις ανισότητες, μειώνει τις ευκαιρίες και μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση σωματικών και διανοητικών θεμάτων υγείας, επισημαίνουν.

Αντιθέτως υπάρχουν σαφή στοιχεία που δείχνουν ένα πολύ χαμηλό ποσοστό πρόκλησης σοβαρής ασθένειας στα παιδιά, ακόμη κι αν προσβληθούν από SARS-CoV-2, και έναν εξαιρετικά χαμηλό κίνδυνο θανάτου.

"Το ποσοστό των συμπτωματικών κρουσμάτων που απαιτούν νοσηλεία υπολογίζεται ότι είναι 0,1% για τα παιδιά ηλικίας 0-9 ετών και 0,3% μεταξύ αυτών ηλικίας 10-19, σε σύγκριση με ένα ποσοστό νοσηλείας άνω του 4% στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον γενικό πληθυσμό", προσθέτουν.

Ο Τζόνσον έχει δηλώσει ότι το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο αποτελεί επιτακτική ανάγκη από κοινωνικής, οικονομικής και ηθικής άποψης, επιμένοντας ότι θα πρέπει να μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια παρά την πανδημία της COVID-19.

Σε άλλες δηλώσεις που έκανε ξεχωριστά στο Sky News, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Αγγλίας δήλωσε ότι θα ήταν ανόητο να υπολογίζει κανείς ότι ένα εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού θα είναι έτοιμο για χρήση φέτος.

"Πιστεύω ότι αν υπολογίζουμε έναν χρόνο, νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι πολύ μεγαλύτερες, παρά αν υπολογίζουμε έξι μήνες, και ότι θα πρέπει να έχουμε αυτό του είδους το χρονοδιάγραμμα στο μυαλό μας", δήλωσε ο Κρις Γουίτι στο Sky News.

"Επομένως στον προγραμματισμό για τον ερχόμενο χειμώνα θα ήταν ανόητο να κάνουμε σχέδια στηριζόμενοι στο ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο", σημείωσε.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ξεκινάει το «Παναθηναϊκός TV»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ξεκινάει το «Παναθηναϊκός TV»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ