2020-08-24 13:02:46
Φωτογραφία για Γώγος: Η κατάσταση είναι κρίσιμη -Πιθανά τοπικά lockdown και αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς
ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟ

Παιδιά σε νηπιαγωγείο /ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIMENEWS

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κρισιμότητα της κατάστασης ως προς την ανάσχεση του κορωνοϊού περιέγραψε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ λίγες ώρες μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ των 284 κρουσμάτων -εκ των οποίων τα 141 στην Αττική- που σημειώθηκε την Κυριακή, ο κ. Γώγος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν οριζόντια μέτρα όπως αυτά που εφαρμόστηκαν σε τοπικό επίπεδο (Λέσβος, Πόρος κ.λπ.).

«Τοπικά μέτρα και οριζόντια μέτρα μπορούν να ανεβούν σε επίπεδο. Αν υπάρχει λόγος, τα μέτρα όπως κλείσιμο μαγαζιών και η χρήση της μάσκας παντού μπορεί να εφαρμοστούν σε επίπεδο χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη, ξεπερνά τα όρια του ανησυχητικού, είναι κρίσιμη παγκοσμίως η έξαρση του φαινομένου πρέπει να υπάρξει συστράτευση, δεν είμαστε κλειστές κοινωνίες πρέπει να γίνει τεράστια προσπάθεια» σημείωσε και πρόσθεσε: «31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι… περάσαμε το 30, δεν είμαστε ακόμα στο 90 που είχαμε το χειμώνα, αλλά είναι ακόμα καλοκαίρι αλλά διαμορφώνεται κατάσταση που θα τη βρούμε μπροστά μας το Σεπτέμβριο
. Η διασπορά που έχουμε αυτή τη στιγμή θα πρέπει να ελεγχθεί ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή κανονικότητα την επερχόμενη χειμερινή περίοδο».

Γώγος: Ο δείκτης R χτυπάει καμπανάκι

Διαβεβαίωσε ωστόσο πως «έχουμε χρόνο να ξεπεράσουμε το πρόβλημα»: «Ο Δείκτης R είναι πάνω από το 1, χτυπάει το καμπανάκι από πολλές πλευρές, πρέπει να το ακούσουμε όλοι πριν αντιμετωπίσουμε σοβαρότερα προβλήματα που θα είναι δυσκολότερο να ελεγχθούν» προειδοποίησε, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες, και ειδικά στους νέους, να λάβουν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Ανοικτή η αναβολή έναρξης του σχολικού έτους

«Αν χρειαστεί να τροποποιηθεί η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, που έχει ορίσει για τις 7 Σεπτεμβρίου, θα πράξουμε αναλόγως» επισήμανε ο καθηγητής. Η 7η Σεπτεμβρίου είναι κοντινή ημερομηνία με τη 14η Σεπτεμβρίου» είπε ακόμη, σημειώνοντας πως η Επιτροπή θα παρακολουθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι τελευταία στιγμή.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/gogos-i-katastasi-einai-krisimi-pithana-topika-lockdown-kai-anaboli-enarxis-tis-sholikis
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ