2020-08-26 01:08:27
Φωτογραφία για Σφοδρή επίθεση Κικίλια κατά ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία: Κάνετε μικροπολιτική και προπαγάνδα – Τι είπε για τον Αν. Ξανθό
 

Ο Βασίλης Κικίλιας

HR

Β. Κικίλιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αντιπολιτευτικό vertigo και προκαλεί ζημιά στη δημόσια υγεία. Τι είπε στη Βουλή

 

Βολές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην κοινή συνεδρίαση των διαρκών επιτροπών κοινωνικών και μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής όπου συζητήθηκε το θέμα της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας.

Ο κ.Κικίλιας εξακόντισε κατηγορίες εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι προπαγανδίζουν με κάθε ευκαιρία και εκμεταλλευόμενοι το πρόβλημα της δημόσιας υγείας.

«Και δυστυχώς, όταν εμείς κάναμε το σωστό, κάποιοι άλλοι πασχίζατε να κάνετε μικροπολιτική ή προπαγάνδα. Σε κάθε μέτρο, βλέπατε αντιπολιτευτικό όχημα. Σε κάθε απόφαση, ψάχνατε 10 λεπτά δημοσιότητας με ένα τουίτ. Ομολογουμένως και ευτυχώς υπήρξαν μετριοπαθείς φωνές μέσα στην παράταξή σας, αλλά με λύπη μου βλέπω ότι τελικά δεν επικράτησαν.


Φιλικά μέσα ενημέρωσης, troll στα social media, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έστηναν τη δική τους ιστορία προπαγάνδας, από τη πρώτη στιγμή. Μια ιστορία γεμάτη αντιφάσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε συγκεκριμένα παραδείγματα διαχείρισης της επιδημίας: «Κακώς κλείνετε τα καρναβάλια» μάς λέγατε, αλλά ταυτόχρονα φωνάζατε προστατέψτε τον κόσμο. Από τη μία απειλούσατε μη μας φύγει ο ιός, από την άλλη όταν παίρναμε μέτρα λέγατε για το αυταρχικό κράτος της Δεξιάς. Ο λόγος που αυτή η προπαγάνδα ατόνησε, δεν ήταν γιατί πραγματικά το θέλατε. Ο λόγος ήταν γιατί συνεχιζόταν η πανδημία παγκοσμίως και την ίδια στιγμή που ισχυρά υγειονομικά συστήματα κατέρρεαν, η Ελλάδα κατόρθωνε να αναχαιτίσει την πανδημία.

Με λύπη παρατηρώ ότι στην πρώτη αύξηση των κρουσμάτων, την πρώτη αναμενόμενη αύξηση μετά το άνοιγμα του τουρισμού, το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να ξαναπιάνετε το νήμα της προπαγάνδας».

Φθηνή αντιπολίτευση

Έχετε πάρει διαζύγιο από τη λογική, τόνισε εκτός των άλλων ο Βασίλης Κικίλιας ενώ αναφέρθηκε και Αλέξη Τσίπρα:

«Είναι τόση η βουλιμία κάποιων για φτηνή αντιπολίτευση – τη λέξη βουλιμία την δανείστηκα από τον κ. Τσίπρα που είπε πριν λίγες μέρες το αμίμητο «Η κυβέρνηση αγνόησε τους ειδικούς και μετέτρεψε την επιτυχία των πολιτών σε φιάσκο…»

Έχετε πάρει διαζύγιο όχι μόνο από την κοινή λογική – αυτό το βιώσαμε και το ξέρουμε από το καλοκαίρι του 2015 – αλλά κι από την πολιτική λογική».

Κατά Ξανθού

Για πρώτη φορά όμως ο υπουργός Υγείας καταφέρθηκε και κατά του προκατόχου του Ανδρέα Ξανθού, με τον οποίο μέχρι πρόσφατα διατηρούσε άριστες σχέσεις:

«Εμφανίζεται δε ο κ. Ξανθός με κατάθεση ερώτησης, να μας εγκαλεί διότι λέει δεν δημιουργούμε κλίμα συνεννόησης και πολιτικής συναίνεσης…Εμάς; Σοβαρά τώρα; Μάλλον στον δικό σας χώρο πρέπει να κοιτάξετε κύριε Ξανθέ Από το δικό σας χώρο επιτεθήκαν στους πάντες που διαχειρίζονται την κρίση. Στον Σωτήρη Τσιόδρα, στον Νίκο Χαρδαλιά, και την Πολιτική Προστασία όπου μαζί με τον ΕΟΔΥ δίνουν καθημερινά μεγάλο αγώνα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, σε μένα, στο σύνολο του Υπουργείου Υγείας» κατέληξε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ