2020-08-26 08:00:08
Φωτογραφία για Μαγιορκίνης : Γιατί είναι δυσκολότερη η εκτίμηση της κατάστασης τώρα
Έμφαση στους στοχευμένους εργαστηριακούς ελέγχους ώστε να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης του ιού έδωσε ο καθηγητής Γκίκας - Μαγιορκίνης. Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την διασπορά του ιού στην κοινότητα είπε ότι αυτή είναι χαμηλότερη από αυτή που είχαμε Απρίλιο-Μάιο.

Πρόσθεσε ότι αύξηση κρουσμάτων παρατηρείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με κύρια αιτία τη χαλάρωση των μέτρων προστασίας. Αναφέρθηκε, τέλος, στην επαναμόλυνση που ανακοινώθηκε στο Χονγκ Κονγκ λέγοντας ότι τα στοιχεία επαναμόλυνσης δεν έχουν τεκμηριωθεί επαρκώς.

Μοντέλα προβολής εξέλιξης της πανδημίας προέβλεπαν ακόμη και 400 κρούσματα κοροναϊού την ημέρα, κάτι που ευτυχώς δεν συνέβη, είπε ο καθηγητής , σημειώνοντας πως τα μέτρα απέδωσαν

Είναι ενθαρρυντικό μεν το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα φαίνεται μια ανάσχεση στην έξαρση του κοροναϊού αλλά τόνισε ότι αυτό δεν πρέπει να μας ξεγελά, καθώς τα κρούσματα εξακολουθούν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα

"Φαίνεται ότι η δραματική αύξηση των κρουσμάτων που θα οδηγούσε σύμφωνα με μοντέλα σε παραπάνω από 400 ανά ημέρα έχει περιοριστεί", ανέφερε χαρακτηριστικά.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ