2020-08-27 06:39:50
Φωτογραφία για Κάτοχοι Tesla χακάρουν τα αυτοκίνητά τους
Το κυνήγι για περισσότερη απόδοση αλλά με μικρό κόστος οδηγεί πολλούς κατόχους Tesla να καταφύγουν σε aftermarket προϊόντα που παρακάμπτουν ψηφιακά το λογισμικό του αυτοκινήτου τους

Η Tesla είναι από τις πρώτες εταιρίες που χρησιμοποίησε τη δυνατότητα των over-the-air αναβαθμίσεων του λογισμικού των αυτοκινήτων της για να φτιάξει μικροπροβλήματα ή ακόμα και για να βελτιώσει την απόδοσή τους και φαίνεται πως αρκετοί πελάτες της προσπαθούν να εκμεταλλευθούν αυτό το χαρακτηριστικό για να αποκτήσουν δωρεάν επιπλέον παροχές.

Εκτός από τις αναβαθμίσεις στις οποίες προχωρά η εταιρία υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς και αυτόματης εγκατάστασης από τους κατόχους, διάφορων βελτιωτικών αναβαθμίσεων μέσω σχετικής εφαρμογής της Tesla. Έτσι για παράδειγμα κάποιος μπορεί να αγοράσει για το Tesla Model 3 Dual Motor την αναβάθμιση Acceleration Boost η οποία ξεκλειδώνει 50 επιπλέον ίππους ισχύος και κατεβάζει την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9’’. Η βασική λεπτομέρεια βέβαια είναι πως η αγορά αυτής της αναβάθμισης κοστίζει 2.000 δολάρια.


Έτσι λοιπόν η εταιρία Ingenext έβαλε στο τραπέζι μια άκρως δελεαστική πρόταση προσφέροντας αυτή την αναβάθμιση και όχι μόνο με το μισό κόστος. Κατασκεύασε μια μικρή συσκευή η οποία συνδέεται στην θύρα της κεντρικής μονάδας του αυτοκινήτου και αυτόματα ξεκλειδώνει την επιπλέον απόδοση αλλά και το Drift Mode που διαθέτει το Tesla. Φυσικά η Tesla δεν έχει μείνει αμέτοχη καθώς υπάρχουν αναφορές πως ήδη έχει κινήσει νομικές διαδικασίες ενάντια στην Ingenext ενώ και οι κάτοχοι που έχουν προμηθευτεί το προϊόν της λαμβάνουν μήνυμα στο αυτοκίνητο πως έχει αναγνωριστεί μη εξουσιοδοτημένη συσκευή η οποία είναι πιθανό να προκαλέσει σοβαρή ζημιά. Επιπλέον η Tesla κυκλοφόρησε νέα αναβάθμιση λογισμικού η οποία μόλις εγκατασταθεί κλειδώνει την πρόσβαση στη συσκευή της Ingenext καθιστώντας την έτσι άχρηστη. Βέβαια και η Ingenext είναι έτοιμη να απαντήσει κοινοποιώντας στους πελάτες της πως πολύ σύντομα θα έχει και εκείνη νέο λογισμικό το οποίο θα παρακάμπτει τη νέα αναβάθμιση. Το σίγουρο είναι πως μόλις ξεκίνησε μια έντονη διαμάχη μεταξύ των δύο εταιριών και το πιθανότερο είναι πως το παράδειγμα της Ingenext θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ