2020-08-27 07:26:05
Φωτογραφία για Γαλλία-Γερμανία: Ρίχνουν περισσότερο χρήμα λόγω κορωνοϊού – Σε ποιους πηγαίνει
Η κυβέρνηση συνασπισμού υπό τη Άγκελα Μέρκελ αποφάσισε στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων μετά τη συρρίκνωση ρεκόρ του γερμανικού ΑΕΠ

Νέα μέτρα οικονομικής στήριξης ετοιμάζονται να εξαπολύσουν Γαλλία και Γερμανία ύψους 100 δισ. ευρώ και 10 δισ. ευρώ αντίστοιχα, καθώς οι πληγές από την πανδημία του κορωνοϊού δεν επουλώνονται στη 2η και 1η οικονομία της Ευρωζώνης.

Κι αν για τη Γαλλία ήταν γνωστό απλά μετατέθηκε η ημερομηνία επίσημης ανακοίνωσης του νέου πακέτου, για τη Γερμανία ήταν έκτακτο και ανακοινώθηκε σήμερα.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, η γαλλική κυβέρνηση θα ανακοινώσει στις 3 Σεπτεμβρίου το σχέδιό της για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Το Ελιζέ είχε ανακοινώσει το Σάββατο ότι θα παρουσιάσει λεπτομερώς το σχέδιό του ύψους 100 δισ. ευρώ για την ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, αντί για τις 25 Αυγούστου, καθώς άμεση προτεραιότητα αποτελεί το άνοιγμα των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά.


Στο πακέτο αυτό θα περιληφθούν 2 δισ. ευρώ που θα δοθούν για τη στήριξη των τεχνών και του πολιτισμού, πρόσθεσε ο Καστέξ σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό France Inter, χωρίς να παρέχει άλλες λεπτομέρειες για το που θα διοχετευθούν τα υπόλοιπα χρήματα.

Ο Καστέξ δήλωσε επίσης ότι οι αρχές θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφευχθεί ένα νέο lockdown για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν έχει μειωθεί η επικινδυνότητα του ιού.

Ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, ο οποίος ηγείται του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την γαλλική κυβέρνηση όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, δήλωσε ότι ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας μπορεί να πλήξει τη Γαλλία τον Νοέμβριο.

Παράλληλα στη Γερμανία η κυβέρνηση συνασπισμού υπό τη Άγκελα Μέρκελ αποφάσισε στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, έως 10 δισ. ευρώ, μετά τη συρρίκνωση ρεκόρ του γερμανικού ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο του 2020.

Όπως ανέφεραν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης στον νέο πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνεται η επέκταση του μειωμένου ωραρίου στις ΜμΕ επιχειρήσεις από τον Μάρτιο του 2021 έως το τέλος του, ενώ στο πλαίσιο της συμφωνίας αποφασίσθηκε το πάγωμα που αφορά τις διαδικασίες εκκαθάρισης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, τα νέο πακέτο οικονομικής στήριξης θα κατευθυνθεί προς τις επιχειρήσεις και όχι προς τους φορολογούμενος με τη μορφή φορολογικών ελαφρύνσεων.

«Ο στόχος τώρα είναι να σταθεροποιηθεί η οικονομία», υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στον δημόσιο ραδιοσταθμό ZDF.

«Το γεγονός ότι ενεργήσαμε γρήγορα και σε μεγάλο βαθμό είχε ως αποτέλεσμα η Γερμανία να αντιμετωπίσει την κρίση πολύ πιο καλά από άλλες χώρες», συμπλήρωσε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ