2020-08-30 00:01:08
Φωτογραφία για Πρώτη νίκη για την Γιαπωνέζα κολυμβήτρια Ικέε μετά την λευχαιμία
Πριν από 19 μήνες η Ρικάκο Ικέε διαγνώστηκε με λευχαιμία και σήμερα κέρδισε τον πρώτο αγώνα κολύμβησης στο Τόκιο

Η Ρικάκο Ικέε επέστρεψε. Η Ιαπωνέζα κολυμβήτρια που είχε διαγνωστεί πριν από 19 μήνες με λευχαιμία επέστρεψε στις πισίνες, συμμετείχε στον πρώτο της αγώνα και κέρδισε!

Η 20χρόνη κολυμβήτρια είδε την ζωή της ν' αλλάζει πριν από σχεδόν 2 χρόνια όταν της είπαν ότι πάσχει από λευχαιμία. Εισήχθη στο νοσοκομείο και πήρε εξητήριο τον Δεκέμβριο του 2019.

Είχε αλλάξει μετά από τις χημειοθεραπείες αλλά δεν το έβαλε κάτω. Ξεκίνησε και πάλι να κολυμπάει. Αυτο της έδινε ζωή. Η Ικέε είχε κάμποσες επιτυχίες στην καριέρα της.

Είχε κερδίσει ούτε ένα ούτε δυο αλλά έξι χρυσά μετάλλια στους Ασιατικούς Αγώνες στις αρχές του 2019 στην Ινδονησία και η καριέρα της διαγράφονταν λαμπρή.

Όλα αυτά αλλά και η ανάγκη να έρθει σ' επαφή με το νερό την έφεραν πάλι στις πισίνες για προπονήσεις και την 29η Αυγούστου 2020 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο σε κολυμβητική συνάντηση στο Τόκιο.

Ο χρόνος ήταν 26.32 και αξίζει να σημειώσουμε ότι η 20χρονη διατηρεί το εθνικό ρεκόρ στα 50μ ελεύθερο που είναι 24.21. Μεγάλος στόχος της είναι πλέον οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι αλλά και στο Τόκιο 2021 θα έχει μια σπουδαία θέση στη διοργάνωση.

Η Ικέε έχει ήδη κερδίσει το σημαντικότερο μετάλλιο. Αυτό της μάχης της ζωής.Το κέρδισε μετά από 594 ημέρες μάχης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ