2020-08-30 02:32:34
Φωτογραφία για Τεραστίων διαστάσεων Σκαραβαίος (video)
Ο θρυλικός «Σκαραβαίος» της VW παίρνει αναβολικά και αποκτά διαστάσεις που κάνουν ακόμα και ένα Hummer να δείχνει μικροσκοπικό.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπου ο Σκοτ Τάπερ μαζί με τον πατέρα του Ρίτσαρντ αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα μοναδικό σε όψη κάμπριο VW Beetle του 1959, το οποίο έχει λάβει δικαίως τον τίτλο «Huge Bug».

Όπως εξηγούν οι δημιουργοί του, το θρυλικό μοντέλο έχει δημιουργηθεί επάνω στο σασί του pick-up Dodge Ram του 2010, ενώ όλα του σχεδόν τα τμήματα είναι νέα και κατασκευασμένα από τους ίδιους, ακόμα και οι βίδες, μέσω ειδικού προγράμματος στον υπολογιστή. Συνολικά το «πρησμένο» Beetle διαθέτει 3.514 μεταλλικά τμήματα, ενώ όπως βλέπετε και από τις εικόνες, οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι σχεδόν διπλάσιες (40%) από το αρχικό μοντέλο.

Αντίστοιχων διαστάσεων είναι και ο κινητήρας, ο οποίος έχει μεταφερθεί αυτούσιος από το Dodge Magnum. Πρόκειται για το V8 ατμοσφαιρικό σύνολο Hemi των 5,7 λίτρων, το οποίο αποδίδει 340 ίππους και ροπή 530 Nm που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο, που και αυτό είναι της Dodge.

Τέλος, στο εσωτερικό δεν έχει αλλάξει η γενικότερη σχεδιαστική φιλοσοφία, αν και έχουν τοποθετηθεί «σύγχρονα» αξεσουάρ, όπως ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα και θερμαινόμενα καθίσματα.
anatakti
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ