2020-08-30 11:59:16
Φωτογραφία για Skoda Sport του 1950  Hans Stuck
Φέτος, η Skoda Auto γιορτάζει την 125η επέτειο από την ίδρυσή της το 1895.

Από τότε έως σήμερα, πολλά οχήματα έχουν κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της εταιρείας.

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 και νικητής του θρυλικού αγώνα στο Le Mans, Hans-Joachim Stuck οδηγεί το Skoda Sport του 1950 στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 125 χρόνια της Skoda. Ένα από αυτά είναι και το Skoda Sport, το οποίο έλαβε μέρος στις 24 ώρες του Le Mans το 1950. Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη φετινή πολύ σημαντική επέτειο των 125 ετών της εταιρείας, πίσω από το τιμόνι του χαρακτηριστικού μιας ολόκληρης εποχής αγωνιστικού αυτοκινήτου, βρέθηκε ένας θρύλος αγώνων ο οποίος στη συνέχεια μοιράστηκε τις εντυπώσεις του για το αυτοκίνητο. Ο Hans Joachim Stuck, πρώην οδηγός της Formula 1 και δύο φορές νικητής του θρυλικού 24ωρου αγώνα του Le Mans, κάνει μια βόλτα με το Skoda Sport.

O κινητήρας του Skoda Sport, του ιστορικού αγωνιστικού αυτοκινήτου που έστειλε η Skoda στο Le Mans το 1950, παίρνει ζωή και στη θέση του οδηγού κάθεται ο Hans-Joachim Strietzel Stuck
. Το Skoda Sport των 600 κιλών με τον υδρόψυκτο τετρακύλινδρο κινητήρα 1,1 λίτρων δεν έχει χάσει κανένα από τα χαρακτηριστικά εκείνα που το έκαναν ξεχωριστό τη δεκαετία του ’50. Χαρακτηριστικά, ο Hans-Joachim Stuck λέει: «Η οδήγηση αυτού του αυτοκινήτου είναι απίστευτα διασκεδαστική, είναι πραγματικά φανταστική». Ταυτόχρονα, ο έμπειρος αθλητής μπορεί να εκτιμήσει τι σήμαινε για τους οδηγούς εκείνη την εποχή να αγωνιστούν σε έναν 24ωρο αγώνα σε ένα τέτοιο όχημα και αποτίνει φόρο τιμής στους «ήρωες του παρελθόντος» για τα επιτεύγματά τους.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ