2020-08-31 12:39:54
Φωτογραφία για Πορεία για «ανεξαρτησία» των Δωδεκανήσων ετοιμάζει ο Μπαχτσελί
Στο στόχαστρο των «Γκρίζων Λύκων» τα Δωδεκάνησα

Φιέστα για την… «ανεξαρτησία» των Δωδεκανήσων, ετοιμάζει στις 9 Σεπτεμβρίου ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης.

Κινούμενος στο ίδιο εμπρηστικό κλίμα με τον κυβερνητικό του εταίρο Ταγίπ Ερντογάν, ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων», ανακοίνωσε πως το κόμμα του θα οργανώσει «πορεία αποφασιστικότητας για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία των Δωδεκανήσων από την Ελλάδα» στην πόλη της Σμύρνης και η οποία θα καταλήξει στο λιμάνι «Εκεί που πνίξαμε τους Έλληνες το 1922» όπως ανέφερε ο ίδιος προκλητικά.

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί από 12 επιτροπές του ακροδεξιού κόμματος, με 80 μέλη – εθνικιστές στη καθεμία, που θα παραπέμπει σε κάθε νησί ξεχωριστά των Δωδεκανήσων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, ο Μπαχτσελί είπε πως το θέμα των Δωδεκανήσων είναι «μία πληγή του τουρκικού έθνους που αιμορραγεί» και πως : «αυτά τα νησιά άδικα, ντροπιαστικά και παράνομα πάρθηκαν από την Τουρκία». Ο ίδιος ζήτησε να επανεξεταστεί το status των Δωδεκανήσων, λέγοντας πως θα κάνει το θέμα «σημαία» εντός και εκτός Τουρκίας.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ