2020-08-31 16:48:28
Φωτογραφία για Σύψας: Τα Χριστούγεννα το δεύτερο «κύμα» κοροναϊού. Απαντά και για τις 'ποτισμένες' μάσκες
Την εκτίμηση ότι το δεύτερο κύμα κορωνοϊού θα χτυπήσει την πόρτα της χώρας μας γύρω στα Χριστούγεννα έκανε ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας ενώ απάντησε στα σενάρια για 2.000 ημερήσια κρούσματα, που προκύπτουν από μαθηματικά μοντέλα.

«Παρότι σέβομαι τα μαθηματικά μοντέλα, ο ιός έχει διαψεύσει πολλές φορές τα μοντέλα. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι είναι ένας πανίσχυρος ιός που προκάλεσε επιδημία και μέσα στο καλοκαίρι. Συνήθως, οι αναπνευστικοί ιοί κάνουν έναν κύμα στα τέλη Νοεμβρίου. Το πιθανότερο σενάριο είναι εκείνη την περίοδο να έχουμε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. Η επιδημιολογία του ιού είναι άγνωστη, ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Και το χειρότερο σενάριο είναι το δεύτερο κύμα της επιδημίας, που θα μας πλήξει περίπου γύρω στα Χριστούγεννα, τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου», είπε ο κ. Σύψας στον Real Fm.

Αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας τόνισε ότι «παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες την λεγόμενη επιπέδωση της καμπύλης, όσον αφορά την επιδημία του Αυγούστου. Κι αυτό οφείλεται μάλλον στα μέτρα που ελήφθησαν. Τώρα θα δούμε και τα στοιχεία του Δεκαπενταύγουστου, δηλαδή των μετακινήσεων του πληθυσμού που έγιναν εκείνη την περίοδο. Ελπίζουμε να έχουμε μια ήπια εβδομάδα και να μην έχουμε εκπλήξεις».

Παράλληλα, έκταση πήρε μια ανάρτηση στα social media με μια μητέρα, που υποστήριζε ότι οι «μάσκες που θα μοιράσουν στα παιδιά θα είναι ποτισμένες με κουρκουμπίνη».

Την απάντησή του σχετικά με αυτή τη «θεωρία» έδωσε ο καθηγητής σχολιάζοντας:

«Παρότι αυτή η θεωρία μπαίνει στα όρια της ανοησίας, παρόλα αυτά οι μάσκες που θα μοιραστούν στα παιδιά θα είναι βαμβακερές, θα έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές, τις οποίες έχει ήδη ετοιμάσει η επιτροπή μας και συγκεκριμένα η κ. Καραΐσκου. Η ποιότητά τους θα ελέγχεται αυστηρά, από τη στιγμή που θα χορηγούνται δωρεάν».
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ