2020-08-31 23:13:10
Φωτογραφία για Τουρκία όπως Ελλάδα: ΣΟΚ στο φόρο των εισαγόμενων αυτοκινήτων
Ειδικότερα, η αύξηση στη φορολογία των εισαγόμενων αυτοκινήτων έρχεται σε μια

προσπάθεια να τονιστεί η αγορά αυτοκινήτων που παράγονται στη χώρα έναντι των εισαγόμενων, με την κυβέρνηση να αποζητά να ενισχύσει τις ντόπιες βιομηχανίες.

Η αύξηση στον περίφημο «Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης» είναι πολύ μεγάλη, εντείνοντας ακόμη περισσότερο τις διαμαρτυρίες πολλών αναλυτών της αγοράς, που κάνουν λόγο για μια από τις χώρες με την υψηλότερη φορολογία στο αυτοκίνητο παγκοσμίως.

Πλέον ο φόρος αυτός αυξάνεται στο 80% από 60% που ήταν πριν για τα αυτοκίνητα 1.600 κ.εκ., στο 130% από 100% που ήταν πριν στα αυτοκίνητα 2.000 κ.εκ. και στο 220% από 160% που ήταν πριν στα αυτοκίνητα με μεγαλύτερα μοτέρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όσα αυτοκίνητα κατασκευάζονται σε εργοστάσιο της Τουρκίας (εκεί έχουν εργοστάσια η Toyota, η Ford, η Fiat, η Renault και άλλοι), δεν ισχύει ο εν λόγω φόρος.

Πάντως, στα μικρότερου κυβισμού και αξίας αυτοκίνητα ο φόρος αυτός δεν αυξάνεται και παραμένει στο 45% με 50% ανάλογα με τον κυβισμό. Σημειώστε τέλος, ότι τα αυτοκίνητα στην Τουρκία επιβαρύνονται και με Φ.Π.Α. 18%, ένας φόρος που παραμένει αισθητά χαμηλότερος συγκριτικά με τον ελληνικό Φ.Π.Α. 24%.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ