2020-09-01 18:13:06
Φωτογραφία για Μέτρα για την ασφάλεια στο ΕΣΥ προανήγγειλε ο Β. Κικιλιας
Συντάκτης: Virus

Σε ενέργειες θα προβεί άμεσα το υπουργείο Υγείας για την περιφρούρηση της ασφάλειας των υγειονομικών που υπηρετούν στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την επίσκεψη στη νοσηλεύτρια που έπεσε θύμα περιστατικού βίας από ασθενή και νοσηλεύεται εξαιτίας του τραυματισμού της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», θα υπάρξουν μέτρα για την διασφάλιση των εργαζομένων.

«Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν, για το οποίο λυπούμαστε βαθύτατα. Ήρθα σήμερα να επισκεφθώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας την Εύη, την οποία στηρίζουμε όλοι: το Υπουργείο Υγείας, οι γιατροί μας, οι συνάδελφοι – ο άντρας της είναι αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο – οι νοσηλευτές, αλλά και όλοι οι ασθενείς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, συναντήθηκε με τη νοσηλεύτρια στην οποία ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, ενώ επισκέφθηκε και τη Μονάδα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου.


«Οι γιατροί μας, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι ήρωες» επανέλαβε για ακόμη μια φορά ο κ. Κικίλιας, διαβεβαιώνοντας ότι «το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται και θα ανακοινώσει σύντομα αποφάσεις, σε ό,τι έχει να κάνει με αυτό το τραγικό συμβάν και ό,τι άπτεται της ασφάλειάς τους».

Σημειώνεται ότι η τραυματίας που δέχθηκε επίθεση από 59χρονο ασθενή, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε από τον πέμπτο και αυτοκτόνησε, είναι καλά στην υγεία της και αναμένεται να εξέλθει από τη ΜΕΘ, να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο για να επιστρέψει στην οικογένειά της.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ