2020-09-01 19:17:47
Φωτογραφία για Η ελληνοτουρκική ένταση είναι «από τις σοβαρότερες κρίσεις στην ιστορία του ΝΑΤΟ», γράφει η Le Monde
Η γαλλική εφημερίδα σχολιάζει ότι η στάση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

και οι προκλήσεις της Αγκυρας ανησυχούν τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

«Οι τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο φέρνουν ένα αδύναμο ΝΑΤΟ σε δύσκολη θέση», είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» αναφερόμενη στην κρίση που είναι σε εξέλιξη στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω της τουρκικής προκλητικότητας.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η στάση του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και οι προκλήσεις της Άγκυρας ανησυχούν τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή που επικαλείται η εφημερίδα: «Η ελληνοτουρκική αντιπαράθεση συνιστά μια από τις σοβαρότερες κρίσεις στην ιστορία του ΝΑΤΟ» Ωστόσο παρότι μια σπίθα αρκεί για να έρθουν αντιμέτωποι οι στρατοί Ελλάδας και Τουρκίας: «η έδρα του ΝΑΤΟ εξακολουθεί να ενημερώνει επισήμως ότι η μεγάλη ένταση μεταξύ των δύο χωρών στη Μεσόγειο μπορεί ακόμη να ξεπεραστεί».


Στο πλαίσιο αυτό, η εφημερίδα ασκεί κριτική στην τακτική του ΝΑΤΟ και επικρίνει τον εφησυχασμό του έναντι μιας Τουρκίας που, αν και δεν έχει εναλλακτική από το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, ουσιαστικά παίζει το παιχνίδι της Ρωσίας που επιθυμεί την αποσταθεροποίηση του δυτικού στρατοπέδου, όπως σημειώνει.

Σημειώνεται πως σε παλαιότερες δηλώσεις του ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, έχει χαρακτηρίσει το ΝΑΤΟ «εγκεφαλικά νεκρό» με αφορμή τα ναυτικά περιστατικά μεταξύ της Γαλλίας και της Τουρκίας στη Μεσόγειο.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ