2020-09-01 19:48:35
Φωτογραφία για Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: «Πολλοί που πάνε στους Αγίου Τόπους για τουρισμό και χωρίς ευλάβεια, είναι καλύτερα να μην πάνε»
Έλεγε μια Φαρασιώτισσα που έμενε στα Γιαννιτσά: ''Χατζήδες είναι αυτοί; Σε μισή ώρα πάνε στα Ιεροσόλυμα και σε μισή ώρα γυρνάνε! Χατζήδες είναι;'' Παλιά οι καημένοι έμεναν στα προσκυνήματα και 

έκαναν αγρυπνίες, για να ωφελούνται πνευματικά, αλλά και για να μην κάνουν έξοδα μένοντας στα ξενοδοχεία και τα χρήματα τα έδιναν ελεημοσύνη. Και αν κανείς δεν είχε καμμία πνευματική αλλοίωση, όταν επέστρεφε του έλεγαν: ''Σκόρδο πήγες, κρεμμύδι γύρισες''. 

Σήμερα αυτοί που πάνε στους Ιερούς Τόπους, φεύγουν αμέσως από το ένα προσκύνημα και πάνε στο άλλο και ούτε καν ποτίζει μέσα τους αυτό που ακούν. Και η ξεναγός αν δεν έχει ευλάβεια, καλύτερα είναι σε μερικές περιπτώσεις, να μην μιλάει... Πολλοί που πάνε στους Αγίου Τόπους για τουρισμό και χωρίς ευλάβεια, είναι καλύτερα να μην πάνε. 

Άλλο είναι όταν κανείς πηγαίνει προσκύνημα με πνευματική συντροφιά και πνευματικό συνοδό και έχει κάνει προηγουμένως και μια ανάλογη προετοιμασία... 

Πηγή: isychastis
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ