2020-09-01 20:11:00
Φωτογραφία για Bloomberg: Γιατί οι γυναίκες απεχθάνονται τον Τραμπ;
Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ είναι μακράν ο πιο απεχθής, σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg

Αν και όλοι οι υποψήφιοι που έχουν διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών δεν ήταν ποτέ αρεστοί στις γυναίκες, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ είναι μακράν ο πιο απεχθής, σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg εξηγώντας το συλλογισμό του:

Oι γυναίκες ψηφοφόροι, όχι μόνο δεν αποδέχονται τον τρόπο με τον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος χειρίστηκε την πανδημία του νέου κορωνοϊού, όχι μόνο δεν μπορούν να σβήσουν από τη μνήμη τους τα σεξιστικά σχόλια που έχει κατά καιρούς σε βάρος τους αλλά τις εξοργίζει η πολιτική του σε ότι αφορά τις φυλετικές διακρίσεις και την ρατσιστική βία.

«Ο Τραμπ ανοίγει κι άλλο την ψαλίδα μεταξύ των δύο φύλων, διευρύνει το χάσμα ανδρών και γυναικών», επισημαίνει το άρθρο του Bloomberg.

«Το νέο μότο στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου είναι ποιος εκ των δύο υποψηφίων, ο Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρος των Αμερικανών ή ο νυν πρόεδρος μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των Αμερικανών;»


Ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατηγορεί τον Μπάιντεν που θεωρεί ότι οι αστυνομικοί είναι αυτοί που ευθύνονται για τη βία στους δρόμους των ΗΠΑ .

Από την πλευρά του, ο Μπάιντεν που έλαβε το χρίσμα των Δημοκρατικών , κατηγορεί τον Τραμπ ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί το χάος στις αμερικανικές πολιτείες.

Δεν είναι τυχαίο ότι, στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, το επιτελείο του Τραμπ έβγαλε όλους τους άσσους που είχε στο μανίκι του για να γοητεύσει τις γυναίκες ψηφοφόρους: ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ νοιάζεται για τα συμφέροντα των γυναικών με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι όλο και περισσότερες του γυρνούν την πλάτη.

Το χάσμα των δύο φύλων που ο Τραμπ κατάφερε να ξεπεράσει στις εκλογές του 2016 και να εκλεγεί πρόεδρος, έχει διευρυνθεί, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι γυναίκες ψηφοφόροι αντιτίθενται στην στρατηγική του, κυρίως όμως στην πρόθεσή του να στείλει ισχυρό στρατό ως απάντηση στους διαδηλωτές που ζητούν να μπει τέλος στις φυλετικές διακρίσεις .

Ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι αντιμετωπίζουν παραδοσιακά ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ των δύο φύλων στις προεδρικές εκλογές, «το μέγεθος αυτής της διαφοράς είναι μεγαλύτερο με τον Τραμπ», δηλώνει η Σούζαν Κάρολ, ανώτερη σύμβουλος στο Αμερικανικό Κέντρο Γυναικών και Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Rutgers.

«Σίγουρα έχει αρκετά μεγάλο πρόβλημα με τις γυναίκες ψηφοφόρους - οποιοσδήποτε Ρεπουμπλικανός έχει κάποιο πρόβλημα με τις γυναίκες ψηφοφόρους σε σχέση με τους άνδρες - αλλά ο Τραμπ έχει σαφώς πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα», προσθέτει.

Στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, ο Τραμπ όχι μόνο κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς δημάρχους και κυβερνήτες, επισήμανε ακόμη ότι, μόνο με τους Ρεπουμπλικάνους μπορούν οι γυναίκες να αισθάνονται ότι αυτές και τα παιδιά τους είναι ασφαλείς.

«Η νοικοκυρά των προαστίων θα με ψηφίσει», είπε ο Τραμπ νωρίτερα αυτό το μήνα. «Οι γυναίκες αυτές θέλουν ασφάλεια».

Ωστόσο, οι ειδικοί θεωρούν ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν τάσσονται ευνοικά απέναντι στον 74χρονο Αμερικανό πρόεδρο.

Το 2016, κέρδισε την προεδρία με την ψήφο του 52% των ανδρών και του 41% των γυναικών.

Αυτό το χάσμα των 11 μονάδων ήταν το μεγαλύτερο που καταγράφηκε τα τελευταία 40 χρόνια σε προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ - κι έκτοτε έχει αυξηθεί σημαντικά, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Δημοσκόπηση του Pew Research Center που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο έδειξε ότι ο Μπάιντεν, ο Δημοκρατικός υποψήφιος, προηγείται κατά 2 μονάδες σε ότι αφορά την ανδρική ψήφο και κατά 14 μονάδες σε ότι αφορά τις γυναίκες.

Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση των ABC News / Washington Post που διεξήχθη στις 17 Αυγούστου έδειξε ότι το προβάδισμα του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ στις γυναίκες αγγίζει το 16%.

«Οι γυναίκες, ιδιαίτερα, αλλά όπως και κάθε ψηφοφόρος, πραγματικά, ενδιαφέρονται πολύ για την ασφάλεια των κοινοτήτων τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, Τιμ Μουρτάου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ