2020-09-01 20:18:31
Φωτογραφία για Θύμα του κορωνοϊού έπεσε και ο νέος ανελκυστήρας της Ακρόπολης
Στα προβλήματα που δημιούργησε ο κορωνοϊός και στον περιορισμό των μετακινήσεων αποδίδει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη την καθυστέρηση της

έναρξης λειτουργίας του πολυαναμενόμενου νέου ανελκυστήρα της Ακρόπολης η οποία είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Αυγούστου. Το θέμα έθεσε χθες στη Βουλή, μέσω επίκαιρης ερώτησης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρολιάκος, ο οποίος ζήτησε πλήρη ενημέρωση σχετικά με το θέμα.

Η κ. Μενδώνη, αφού αρχικά υπογράμμισε πως η αντικατάσταση του εργοταξιακού αναβατορίου αποτελούσε εξ αρχής προτεραιότητα για το υπουργείο Πολιτισμού, εξήγησε: «Το έργο είχε ανατεθεί από το Ίδρυμα Ωνάση – έχει αναλάβει την χρηματοδότησή του - σε ιταλική κατασκευαστική εταιρεία. Το εργοστάσιο της εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή του ανελκυστήρα βρίσκεται στο Κόμο της Ιταλίας, στην καρδιά της πανδημίας, και η διακοπή της λειτουργίας του επιβλήθηκε με τα μέτρα που ελήφθησαν από την Ιταλική Κυβέρνηση. Το εργοστάσιο έμεινε κλειστό επί 72 εργάσιμες ημέρες. Εξίσου αδύνατη ήταν και η ανταλλαγή επισκέψεων συνεργασίας των δύο πλευρών, Ιταλών κατασκευαστών και στελεχών του ΥΠΠΟΑ και του Ιδρύματος Ωνάση, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών».


Αμέσως μετά η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε πως «η καμπίνα του ανελκυστήρα πλαγιάς, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς και όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός που ετοιμάστηκε στην Ιταλία βρίσκεται ήδη στην Αθήνα» όπως και και οι ειδικευμένοι τεχνίτες της κατασκευάστριας εταιρείας που θα κάνουν την εγκατάσταση η οποίος κατάφεραν να ταξιδέψουν στη χώρα μας μόλις χθες το πρωί.

Τέλος η κ. Μενδώνη διαβεβαίωσε πως «το έργο του ανελκυστήρα πλαγιάς θα αποδοθεί στο κοινό βελτιώνοντας την ασφαλή πρόσβαση, όλων ανεξαιρέτως, στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ένα μνημείο σύμβολο για όλη την ανθρωπότητα, που δεν προσφέρεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ