2020-09-01 21:48:20
Φωτογραφία για Le Monde: Από τις πιο σοβαρές κρίσεις στην ιστορία του ΝΑΤΟ η ελληνοτουρκική αντιπαράθεση
Ως μια απο τις "σοβαρότερες κρίσεις στην ιστορία του ΝΑΤΟ", χαρακτηρίζει σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα "Le Monde", την ένταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά λόγω της παραβατικότητας της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Στο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας με τίτλο "οι τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο φέρνουν ένα ανίσχυρο ΝΑΤΟ σε δύσκολη θέση", σχολιάζεται το γεγονός ότι ενώ κλιμακώνεται η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, η ηγεσία του ΝΑΤΟ θεωρεί ότι ακόμα μέσω του διαλόγου υπάρχει έδαφος για εκτόνωση.

Παρά την αισιοδοξία της ηγεσίας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, στο άρθρο επισημαίνεται ότι πολλοί από τους Συμμάχους εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή. Διπλωματική πηγή που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρει ότι "η αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας είναι μια από τις σοβαρότερες κρίσεις στην ιστορία του ΝΑΤΟ".

Παράλληλα το δημοσίευμα καυτηριάζει τη στάση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος συνεχίζει να επιδιώκει συναίνεση μεταξύ των δύο πλευρών την στιγμή που η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση, χωρίς να υπάρχει κάποια πρόβλεψη μέχρι στιγμής για κυρώσεις ή αποκλεισμό της Τουρκίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας είχε τονίσει στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ ότι "η πολιτική ίσων αποστάσεων του ΝΑΤΟ είναι επιζήμια για τη χώρα μας αλλά και για τη συνοχή της Συμμαχίας και συνεπώς δεν είναι αποδεκτή".
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ