2020-09-02 00:20:07
Φωτογραφία για 10.000 ευρώ πρόστιμο για την μη τήρηση των μέτρων σε οίκο ευγηρίας
Συντάκτης: Virus

«Καμπάνα» 10.000 ευρώ επιβλήθηκε σε οίκο ευγηρίας στον Κορυδαλλό για μη τήρηση μέτρων προστασίας.

Συστηματικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπως είχε ανακοινώσει η αρμόδια υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου σχετικά με τα πρωτόκολλα αυξημένης προστασίας των ηλικιωμένων σε δομές φιλοξενίας τους και κατόπιν της έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης στην οποία προβλέπονται αυξημένες ποινές για τους παραβάτες.

Συγκεκριμένα, στην «τσιμίδα» κλιμακίου της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) έπεσε οίκος ευγηρίας που βρίσκεται στον Κορυδαλλό με 40 ωφελούμενους, αφού σε έλεγχο δεν βρέθηκε το αρχείο καθημερινής θερμομέτρησης προσωπικού, ούτε αλκοολικό διάλυμα στην είσοδο του οίκου ευγηρίας. Εν τέλει, η εν λόγω μονάδα θα πρέπει τώρα να πληρώσει διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 10.000 ευρώ.


Με έμφαση στην προφύλαξη των ευπαθών ομάδων, οι έλεγχοι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων πραγματοποιούνται καθημερινά από μικτά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της ΕΑΔ αλλά και κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ υπό τον συντονισμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, της γενικής γραμματείας Προστασίας του Πολίτη και της γενικής γραμματείας Προστασίας του Καταναλωτή.

Με προτεραιότητα στην προστασία των ηλικιωμένων οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία πρόσθεσε ότι «για τη διενέργειά τους αξιοποιούμε τη συνεργασία όλων των ελεγκτικών μηχανισμών που διαθέτει η Πολιτεία».

Σαφές μήνυμα έστειλε η υφυπουργός στους υπεύθυνοι των δομών «να καταλάβουν ότι η τήρηση των μέτρων είναι απαραίτητη για την προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Ως Υπουργείο Εργασίας είμαστε αποφασισμένοι αυτό να το διασφαλίσουμε».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ