2020-09-02 14:48:30
Φωτογραφία για Νέα απίστευτη δήλωση από Τραμπ: Συγκρίνει τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον Τζέικομπ Μπλέικ με... άστοχο παίκτη γκολφ
Πριν από την επίσκεψή του στην Κενόσα, στο Ουισκόνσιν, ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον έφηβο που πυροβόλησε και σκότωσε δύο διαδηλωτές στην αντιρατσιστική διαδήλωση, την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι είναι «αυτοάμυνα» οι θανατηφόρες επιθέσεις οπαδών του σε διαδηλωτές

Ρατσιστική βία σε βάρος των Αφροαμερικανών... θέμα το οποίο μοιάζει με βαριά σκιά πάνω από τη δημοσκοπική πορεία του Αμερικανού προέδρου, καθώς οι αστοχίες από μέρους Τραμπ στο ζήτημα φαίνεται να επιβαρύνουν την ήδη κουρασμένη εικόνα του. Σε συνέντευξή του, μάλιστα, στο δίκτυο Fox, ο πλανητάρχης συνέκρινε τους πυροβολισμούς του λευκού αστυνομικού Ρουστέν Σέσκι εναντίον του Αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ με μια... αστοχία από παίκτη γκολφ.

«Πυροβολώντας τον άνδρα - πυροβολώντας τον πολλές φορές στην πλάτη - δεν θα μπορούσες να κάνεις κάτι διαφορετικό από αυτό; Να παλέψεις μαζί του για παράδειγμα», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.


«Ξέρετε, ότι με το όπλο θα μπορούσαν να συμβούν κι άλλα πράγματα. Αλλά απέτυχαν, σαν να κάνεις τρεις άστοχες βολές σε τουρνουά γκολφ», συνέχισε.

Πριν από την επίσκεψή του στην Κενόσα, στο Ουισκόνσιν, ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον έφηβο που πυροβόλησε και σκότωσε δύο διαδηλωτές στην αντιρατσιστική διαδήλωση την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι είναι «αυτοάμυνα» οι θανατηφόρες επιθέσεις οπαδών του σε διαδηλωτές.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Ουισκόνσιν και ο δήμαρχος της Κενόσα προέτρεψαν τον Τραμπ να μείνει μακριά από την πόλη, όπου πολλοί κατέβηκαν στος δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τον πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ τον περασμένο μήνα από τον αξιωματικό Ρουστέν Σέσκι. Εν μέρει παράλυτος, ο Μπλέικ παραμένει στο νοσοκομείο.

Στην Κενόσα, ο Τραμπ δεν σχεδίαζε να συναντηθεί με μέλη της οικογένειας του Μπλέικ, του οποίου ο πατέρας Σερ Τζέικομπ Μπλέικ έχει αναδειχθεί ως ισχυρή φωνή για δικαιοσύνη καθ’ολη τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Ο Σέσκι βρίσκεται σε διοικητική άδεια και δεν έχει κατηγορηθεί για το έγκλημα.

Oι επικριτές του Τραμπ ανέφεραν ότι ταξίδευε στο Ουισκόνσιν σε μια προσπάθεια να ξεσπάσει περισσότερη θύελλα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ