2020-09-02 14:51:44
Φωτογραφία για Κουρτς: Είμαι «απίστευτα σοκαρισμένος» από την απόπειρα εισβολής στο γερμανικό κοινοβούλιο
Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι είναι «απίστευτα σοκαρισμένος» από την απόπειρα εισβολής στο γερμανικό κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού στο Βερολίνο.

«Έμεινα εμβρόντητος. Είμαι κάποιος που είναι πολύ ευγνώμων που ζει σε μια χώρα, σε μια ήπειρο, σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση όπου υπάρχουν θεμελιώδη δικαιώματα, θεμελιώδεις ελευθερίες: η ελευθερία της έκφρασης, το δικαίωμα στη διαδήλωση. Είναι απολύτως νόμιμο να εκφράζουμε διαφορετικές απόψεις και να τις διαδηλώνουμε, αλλά η ετοιμότητα για χρήση βίας, ο ρατσισμός, τα εξτρεμιστικά ακροδεξιά συνθήματα, ο αντισημιτισμός, απλώς δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και πρέπει να καταπολεμηθούν ριζικά», δήλωσε ο Κουρτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild»

Ο Κουρτς ανέθεσε επίσης στον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας «να ερευνήσει εάν συμμετείχαν και Αυστριακοί στην απόπειρα εισβολής στο γερμανικό κοινοβούλιο. Υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι Αυστριακοί συμμετείχαν σε αυτήν την διαδήλωση. Τώρα είναι σημαντικό να ερευνηθεί εάν διέπραξαν ποινικές πράξεις. Εάν ναι, τότε θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις, ανεξάρτητα από το αν θα γίνει αυτό στην Αυστρία ή την Γερμανία, αυτό δεν θα το ανεχτούμε», τόνισε.


Ο Αυστριακός καγκελάριος καταδικάζει επίσης την εχθρότητα απέναντι στον Γερμανό υπουργό Υγείας Γενς Σπαν κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκστρατείας στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Ο Κουρτς βρίσκει «εξωφρενικό» το γεγονός ότι πολέμιοι των μέτρων κατά του κορωνοϊού έφτυσαν Γενς Σπαν. «Θα πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι η πλειονότητα των Γερμανών εμπιστεύεται πολύ τον υπουργό Υγείας και είναι ευγνώμονες για την καλή του δουλειά», δήλωσε ο Κουρτς.

Πηγή: Bild
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ