2020-09-02 16:48:26
Φωτογραφία για Γυμνιστές με... μάσκα λόγω κορωνοϊού!
Δεν είναι μόνο οι εστίες φροντίδας ηλικιωμένων ή κάθε κλειστή δομή που απαιτούν αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης από το κορωνοϊό. Εσχάτως προστέθηκαν στη λίστα

επικινδυνότητας και οι κατασκηνώσεις πάσης φύσεως φυσιολατρών, και ειδικότερα αυτές της κοινότητας των γυμνιστών. Τα παραθεριστικά κέντρα και οι κατασκηνώσεις της άλλοτε δημοφιλούς τάσης έκθεσης γυμνού σώματος ταλαιπωρήθηκαν από την εποχή της έναρξης της πανδημίας.

Τον Μάρτιο, η αστυνομία στην Τσεχική Δημοκρατία εξέδωσε προειδοποίηση σφραγίσματος ενός κέντρου ευεξίας μετά από καταγγελίες ότι οι γυμνιστές του κάμπινγκ δεν έπαιρναν μέτρα προφύλαξης καθώς απολάμβαναν από νωρίς το ζεστό καιρό στη μικρή πόλη ιαματικών λουτρών Μπόντανετς, ανατολικά της Πράγας.

Τον Μάιο, οι βελγικές αρχές της περιφέρειας Μπρεντέν στη Δυτική Φλάνδρα ανακοίνωσαν το κλείσιμο της μοναδικής παραλίας γυμνιστών της χώρας για όλο το καλοκαίρι. Το ίδιο έμεινε κλειστή για μεγάλο χρονικό διάστημα και η παλαιότερη και μεγαλύτερη παραθεριστική τοποθεσία φιλοξενίας γυμνιστών της Ευρώπης, το Centre Helio-Marin (CHM) Montalive, στη ακτή του Ατλαντικού, βορειοδυτικά του Μπορντό. Η γαλλική αυτή κατασκήνωση που λειτουργεί από το 1950 έχει το μέγεθος μιας μικρής πόλης, με πάνω από 1000 ιδιωτικά μπανγκαλόου και ένα τεράστιο κάμπινγκ, που περιλαμβάνει όλες τις δυνατές διευκολύνσεις για τους επισκέπτες: κινηματογράφο, γυμναστήριο, σπα, πισίνες, βιβλιοθήκη και μια κεντρική πλατεία με μπαρ, εστιατόρια, φούρνο, κάβα και μικρά σούπερ μάρκετ.

Παρότι η πρόσβαση είναι περιορισμένη και υπάρχουν δραστικά μέτρα ασφαλείας, κάθε καλοκαίρι ο τόπος βουλιάζει από χιλιάδες γυμνιστές, όλων των ηλικιών που χαλαρώνουν με ένα τρόπο ζωής που κάθε άλλο ευνοεί την κοινωνική αποστασιοποίηση καθώς κυριαρχούν οι αυθόρμητοι συνωστισμοί, τα ομαδικά αθλήματα και τα επιτραπέζια παιχνίδια, οι βραδιές χορού και καραόκε, τα παρείστικα δείπνα, τα πάρτι και τα κοκτέιλ. Αν εξαιρέσει κανείς ότι οικογένειες, γέροι, νέοι και παιδιά είναι τσίτσιδοι, η κατασκήνωση δεν διαφέρει σε τίποτε από τις συνήθεις εκείνες των ενδεδυμένων. Ωστόσο οι χρόνιες προκαταλήψεις, συνδυασμένες με την έξαρση της πανδημία του κορωνοϊού, τους έδωσαν ένα βαρύ πλήγμα. Το κακό ξεκίνησε μετά από ένα περιστατικό, πριν λίγες ημέρες στην παραλία στο Sainte-Marie la Mer, κοντά στο Περπινιάν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, όταν τρεις γυναίκες που έκαναν ηλιοθεραπεία τόπλες κλήθηκαν να ντυθούν πάραυτα από την αστυνομία ύστερα από καταγγελίες μιας οικογένειας με παιδιά που κολυμπούσε παραδίπλα.

Η συγκεκριμένη ενέργεια προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media μια και η γυμνόστηθη ηλιοθεραπεία και επιτρέπεται και καθόλα νόμιμη είναι στην παραλία. Ο υπουργός Εσωτερικών Γκεράλντ Νταρμανίν αναγκάσθηκε να παρέμβει και να υπερασπίσει με δηλώσεις του ότι «η ελευθερία είναι πολύτιμο αγαθό». Παρόλα αυτά οι γυμνιστές θορυβήθηκαν για πιθανή εξάπλωση της παραβίασης των δικαιωμάτων τους. Ακολούθησε και η δήλωση των υγειονομικών Αρχών ότι υπήρξε ένα «πολύ ανησυχητικό» ξέσπασμα του κορωνοϊού σε ένα θέρετρο διακοπών γυμνιστών στην ακτή της Μεσογείου, με περίπου 150 άτομα θετικά, με συνέπεια να φουντώσει ο τρόμος και η στόχευση με αρνητική προδιάθεση.

Το κακό δεν σταμάτησε εκεί μια και οι ίδιες Αρχές αποκάλυψαν στη συνεχεία ότι ακόμη 95 άτομα που διαμένουν στο Cap d'Agde Naturist Village, νότια του Μονπελιέ, βρέθηκαν θετικοί στο COVID-19, ενώ άλλοι 50 αλλοδαποί γυμνιστές που βρίσκονταν στο θέρετρο βρέθηκαν επίσης θετικοί στον ιό κατά την επιστροφή στην πατρίδα τους. Γνωστό ως "Naked City"(Γυμνή Πόλη” , με έως 40.000 άτομα να μένουν εκεί στο αποκορύφωμα της θερινής περιόδου το Cap d'Agde είναι το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο θέρετρο στο κόσμο -δημοφιλές και στους swingers- όπου τα ρούχα είναι προαιρετικά. Ωστόσο μετά τα περιστατικά οι επισκέπτες του πρέπει υποχρεωτικά να φορούν προστατευτική μάσκα προσώπου. Κατά τα άλλα μπορούν να παραμένουν γυμνοί, αλλά στόματα και μύτες πρέπει να είναι καλυμμένα. Πάντως, το επιχείρημά τους ότι δεν μπορούν να τις μεταφέρουν γιατί δεν έχουν τσέπες δεν κρίθηκε επαρκές. Οπότε τους απομένει πλέον να χορεύουν στο ρυθμό του “You Can Leave Your Mask On”.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ