2020-09-03 00:35:20
Φωτογραφία για Κορoνοϊός: Εντοπίστηκαν 18 κρούσματα σε γηροκομείο στο Μαρούσι- Σε συναγερμό ο ΕΟΔΥ
Νέα εστία διασποράς του κορονοϊού εντοπίσθηκε σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι

 

Μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους στο γηροκομείο στο πλαίσιο των ελέγχων σε κλειστές δομές, διαπιστώθηκε ότι 18 ηλικιωμένοι, που διαβιούν στο γηροκομείο Cantaurea στο Μαρούσι είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι πρώτοι οκτώ ενημερώθηκαν χθες ότι είναι θετικοί και τα αποτελέσματα των τεστ που έδειξαν ότι άλλοι δέκα έχουν επίσης προσβληθεί βγήκαν σήμερα. Οι ηλικιωμένοι είναι ασυμπτωματικοί πλην ενός που είχε πυρετό.

Οι οκτώ πρώτοι ασθενείς μεταφέρθηκαν στην κλινική Παμμακάριστος και οι υπόλοιποι αναμένεται να μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό. Τα κρούσματα στη συγκεκριμένη μονάδα διαπιστώθηκαν μετά από τους ελέγχους που έκανε χθες ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, παρουσία μάλιστα, του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη. Στον οίκο ευγηρίας μεταβαίνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.


Δειγματοληπτικοί έλεγχοι από την Περιφέρεια και τον ΙΣΑ

Τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, διενήργησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους και σε άλλες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε Κηφισιά, Χαλάνδρι, Καλλιθέα και Ν. Σμύρνη.

Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες εντοπίστηκε κρούσμα σε οίκο ευγηρίας στο Μοσχάτο, ενώ συρροή κρουσμάτων, με πολλούς μάλιστα νεκρούς, κατεγράφη σε δύο οίκους ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη.

Για το λόγο αυτό πρόσφατα δέσμη μέτρων για να μην κινδυνεύσουν οι ηλικιωμένοι στα γηροκομεία ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Κορονοϊός: Έρχονται αυστηρότερα νέα μέτρα στα γηροκομεία- Τι ανακοίνωσε η Δ. Μιχαηλίδου

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας οφείλει να είναι – και EINAI – το πρώτο μας μέλημα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ως κυβέρνηση, λάβαμε από την πρώτη στιγμή αναγκαία προληπτικά μέτρα για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων. Χάρη στην αυστηρή τήρηση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ., οι Μονάδες αυτές προστατεύτηκαν αποτελεσματικά κατά την πρώτη φάση της πανδημίας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ