2020-09-03 09:53:43
Φωτογραφία για Νέα «επίθεση» Τουρκίας σε Γαλλία και Μακρόν για σκίτσα του Charlie Hebdo αυτή τη φορά
«Ασεβή προς τους μουσουλμάνους και τον Μωάμεθ» χαρακτηρίζει ο Χαμί Ακσόι σκίτσα του Charlie Hebdo - Σκληρά λόγια και για τον Μακρόν

Άλλη μια ευκαιρία να «επιτεθεί» στη Γαλλία και τον Εμανουέλ Μακρόν, φαίνεται πως βρήκε η Τουρκία, με αφορμή την αναδημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ από το Charlie Hebdo, λίγο πριν την έναρξη της δίκης των κατηγορούμενων για την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού, τον Ιανουάριο του 2015.

Σε ανακοίνωσή του, που υπογράει ο Χαμί Ακσόι, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει «ασεβή προς τον Μωάμεθ» τα συγκεκριμένα σκίτσα και τα «καταδικάζει».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόφαση του Charlie Hebdo να αναδημοσιεύσει σκίτσα που επιδεικνύουν ασέβεια για τη θρησκεία και τον προφήτη μας» ανέφερε ο Ακσόι, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να δικαιολογηθεί, με το πρόσχημα της ελευθερίας του Τύπου, η προσβολή και η ασέβεια απένατι στους Μουσουλμάνους.


Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ μίλησε με σκληρά λόγια για τις προσπάθειες των γαλλικών αρχών και ειδικότερα του Εμανουέλ Μακρόν να δώσουν εξηγήσεις για το θέμα, μέσα από τη σκοπιά της ελευθερίας της έκφρασης. «Δεν τα δεχόμαστε. Αυτοί που υπερηφανεύονται για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται, πρέπει να γνωρίζουν καλά πως με τέτοιες ρατσιστικές ενέργειες, ενισχύουν την ξενοφοβία και ρίζνουν νερό στον μύλο για τους μελλοντικούς ρατσιστές και φασίστες στη Γαλλία και την Ευρώπη. Έχουν άρρωστη νοοτροπία, που χτυπά την κοινωνική αρμονία, την ενότητα και την ισότητα».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ