2020-09-03 11:48:37
Φωτογραφία για Daily Mail: Οργή στην Ελλάδα για την απόφαση Σκωτίας και Oυαλίας να επιβάλουν καραντίνα στους τουρίστες
Για έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στην απόφαση της Σκωτίας να επιβάλει καραντίνα δύο εβδομάδων σε όσους επιστρέφουν εκεί από την Ελλάδα κάνει λόγο η Daily Mail

Η βρετανική εφημερίδα στο θέμα που έχει αναδείξει πρώτο στην ιστοσελίδα της, αναφέρει ότι η αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης της Νίκολα Στέρτζον στη Σκωτία και οι περιορισμοί που επιβάλει η Ουαλία σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τη Ζάκυνθο, μετά τα πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού, προκάλεσε την αντίδραση του Έλληνα υπουργού Τουρισμού, που επεσήμανε ότι ο ρυθμός διασποράς της Covid-19 στη χώρα μας παραμένει χαμηλότερος από το όριο των 20 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, που έχει ορίσει η Βρετανία για τη συμπερίληψη διαφόρων χωρών στη σχετική λίστα για καραντίνα.

Μιλώντας στο BBC Breakfast ο Χάρης Θεοχάρης επεσήμανε ότι η Ελλάδα «έχει πολύ χαμηλότερο αριθμό μολύνσεων σε σχέση με τις περισσότερες άλλες χώρες στην Ευρώπη» κι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκων ήταν 14 την περασμένη εβδομάδα. «Έχουμε θέσει σε ισχύ ένα περιεκτικό σύνολο πρωτοκόλλων και μέτρων. Λαμβάνουμε στοχευμένα μέτρα, όπου βλέπουμε έξαρση κρουσμάτων. Θεωρούμε ότι είναι λίγο σκληρό αυτό», είπε αναφερόμενος στις αποφάσεις της Σκωτίας και της Ουαλίας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης Τζόνσον συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα με αξιωματούχους από την Ουαλία και τη Σκωτία για την Ελλάδα, ενώ σκέψεις γίνονται για μέτρα και για την Πορτογαλία. Ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας Βον Γκέτινγκ είπε ότι θα πιέσει την κυβέρνηση Τζόνσον να σκεφθεί τους πιθανούς κινδύνους μόλυνσης στην Ελλάδα μετά τα πρόσφατα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα, ενώ η TUI ανακοίνωσε ότι διακόπτει τα πακέτα διακοπών στο Λαγανά της Ζακύνθου.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ