2020-09-03 21:00:14
Φωτογραφία για Ελεονώρα Μελέτη:  «Σκοπός μας δεν είναι η ανακύκλωση της τηλεόρασης αλλά η δημιουργία »



Λίγο πριν την πρεμιέρα της, η Ελεονώρα Μελέτη μιλά στον Γρηγόρη Μελά και το newsit.gr και απαντάει σε διάφορα ενδιαφέροντα ερωτήματα...

 Σε μία τηλεόραση που στόχος είναι τα νούμερα τηλεθέασης και με αρκετούς, ιδιαίτερα σε αυτή τη ζώνη που θα βρεθείς, να τα διεκδικούν με αυτή τη «συνταγή», της αναπαραγωγής,  δεν είναι λίγο… ρίσκο εσύ να πας αλλού, όταν το συγκεκριμένο «σπορ» έχεις αποδείξει ότι το κατέχεις;

Θα κάνουμε τη δική μας πρόταση και θα παραμείνουμε πιστοί στην πεποίθησή μας πως η τηλεόραση δεν χρειάζεται να στρέφεται γύρω από τον εαυτό της. Γνωρίζουμε πως είναι ένα δύσκολο εγχείρημα,  στην πιο ανταγωνιστική μετά το prime time ζώνη, σε μία ώρα που ο σταθμός μας δεν έχει καταφέρει να «χτίσει» μία συνήθεια για τον τηλεθεατή, απέναντι σε προγράμματα που έχουν το δικό τους κοινό.  Σίγουρα θέλει πολλή δουλειά, επιμονή, υπομονή, ψυχραιμία αλλά και μία δυνατή ομάδα. Νιώθω πολύ σίγουρη για τους ανθρώπους που στελεχώνουν αυτή την εκπομπή, είναι άνθρωποι με εμπειρία,  παιδιά με γνώσεις και ιδέες. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό.

Αλήθεια, μιας και αναφέρθηκες στην ομάδα, μπορείς να ξεκαθαρίσεις ποιος θα είναι ο ρόλος του Νίκου Μάνεση στην εκπομπή, γιατί κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα είστε συμπαρουσιαστές.

Όχι, δεν θα είμαστε τηλεοπτικό δίδυμο με τον Νίκο Μάνεση. Εννοώντας ότι δεν θα παρουσιάζουμε μαζί την εκπομπή. Ο ρόλος του Νίκου στη δική μου εκπομπή είναι συμβουλευτικός, ο Νίκος εξάλλου επιστρέφει φέτος για τέταρτη χρονιά με το πετυχημένο «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», παρουσιάζοντας παράλληλα και το κεντρικό  δελτίο ειδήσεων του σαββατοκύριακου. Μας χαρίζει τη γνώση  και την εμπειρία του, ως προς το περιεχόμενο και το στήσιμο της εκπομπής.

Σε συνέντευξή του όμως δήλωσε πως ως προπονητής μπορεί να μπει και μέσα στο στούντιο να πει τις καλημέρες του.

(χαμογελώντας) Το θέμα είναι μην προλάβω εγώ να τον σπρώξω μέσα να πει τις καλημέρες του για να χαλαρώσω και λίγο με τόσο άγχος! (σοβαρεύοντας) Αν όμως, η δήλωση του αυτή γεννά ερωτηματικά σε κάποιους ή καχυποψία, αυτό που εγώ έχω να πω είναι πως ο Νίκος είναι ένας άνθρωπος αυθόρμητος και με πολύ χιούμορ, έχοντας αποδείξει χρόνια τώρα πως έχει επαγγελματικό ήθος και πως σέβεται τους συναδέλφους του. 

Οπότε όλα μια χαρά… εσωτερικά. Πάμε τώρα… στους απέναντι. Φοβάσαι κάποιον από τους αντιπάλους σου, με δεδομένο ότι υπάρχουν και παλιοί που έχουν «χτίσει» σχέση με τους τηλεθεατές, αλλά και νέοι «παίκτες» στη ζώνη;

Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη λέξη «φοβάμαι». Υπολογίζω όλα τα τηλεοπτικά πρόσωπα που θα είμαστε μαζί στην ίδια ζώνη και τα σέβομαι ομοίως. Υπολογίζω επίσης και τα τηλεοπτικά προγράμματα που θα τροφοδοτούν τις αντίστοιχες εκπομπές, που εμείς από μόνοι μας τα έχουμε απαγορεύσει στους εαυτούς μας. Σκοπός μας δεν είναι η ανακύκλωση της τηλεόρασης αλλά η δημιουργία. Είπαμε, θα είναι μία ενδιαφέρουσα τηλεοπτική χρονιά, άκρως απαιτητική. Στοχεύω λοιπόν στο να κλείσει η σεζόν και να νιώθω περήφανη και αξιοπρεπής έχοντας απολαύσει τη δουλειά μου. 

Αλήθεια, με τα «Μεσάνυχτα», το βραδινό talk show τι γίνεται;

Τα «Μεσάνυχτα» είναι μία εκπομπή που αγάπησα πάρα πολύ και εγώ και ο κόσμος την αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αλλά και οι ίδιοι οι καλεσμένοι. Ήταν μία δύσκολη εκπομπή γιατί αυτό που λέμε «τα καλά πρόσωπα» είναι λίγα και οι εκπομπές συνεντεύξεων κατέληξαν να είναι πολλές! Προς το παρόν λοιπόν βάζουμε μία άνω τελεία στα «Μεσάνυχτα» γιατί οι απαιτήσεις της καθημερινής εκπομπής είναι πολλές και θέλω να δώσω όλη την ενέργεια και την προσοχή μου στο νέο εγχείρημα. Ωστόσο με το σταθμό έχουμε πει πως αργότερα θα συζητήσουμε και πάλι το θέμα «Μεσάνυχτα» γιατί δεν έχει κλείσει τον κύκλο της.

Υπάρχει κάτι από όλα όσα έχεις κάνει στην τηλεόραση  που να το έχεις μετανιώσει;

Σε καμία περίπτωση δεν έχω μετανιώσει για κάτι! Σίγουρα υπήρχαν πράγματα που με γέμιζαν περισσότερο και άλλα που μου ταίριαζαν λιγότερο. Με βάση αυτές τις συνειδητοποιήσεις παίρνω τα τελευταία χρόνια και τις αποφάσεις μου. Αυτό που σίγουρα θα έκανα αλλιώς αν τη στερνή μου γνώση την είχα πρώτα, θα ήταν ο «Πρωινός Καφές». Όταν βρέθηκα σε αυτή την εκπομπή δεν είχα ιδέα για το πώς γίνεται η ψυχαγωγία! Ερχόμουν από την αυστηρή ενημέρωση και τη φιλοσοφία του δελτίου ειδήσεων που παρουσίαζα και δεν είχα λόγο, δεν είχα άποψη. Αυτό για εμένα, όπως με γνωρίζεις και εσύ, είναι πάρα πολύ βασανιστικό!  

Από την ερχόμενη Δευτέρα λοιπόν 7 Σεπτεμβρίου, και καθημερινά, στις 11 το πρωί, η Ελεονώρα Μελέτη μέσα από τον ALPHA θα υπενθυμίζει στους τηλεθεατές πως είναι «Ώρα για Μελέτη» καλώντας τους να δουν την ειδησεογραφία… αλλά και την τηλεόραση… αλλιώς, σε σχέση με αυτό που συνηθίζεται στη συγκεκριμένη ζώνη προγράμματος.



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ