2020-09-03 23:16:18
Φωτογραφία για Ουάσινγκτον δεν θα καταβάλει τα 80 εκατ. δολάρια που οφείλει στον ΠΟΥ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι δεν θα καταβάλουν περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια που οφείλουν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η χώρα σκοπεύει να αποχωρήσει από τον ΠΟΥ στις 6 Ιουλίου 2021, αφού ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον οργανισμό ότι έχει γίνει μαριονέτα της Κίνας μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Βάσει απόφασης του αμερικανικού Κογκρέσου του 1948, ο Τραμπ πρέπει να ενημερώσει ένα χρόνο νωρίτερα για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ, ενώ η Ουάσινγκτον πρέπει να καταβάλει τα χρήματα που οφείλει στον οργανισμό για το τρέχον οικονομικό έτος.

Η Νερίσα Κουκ, αναπληρώτρια υφυπουργός στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρμόδια για τους Διεθνείς Οργανισμούς, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ οφείλουν στον ΠΟΥ 18 εκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος 2019 και 62 εκατομμύρια για το οικονομικό έτος 2020.

Αυτά θα δοθούν «για να αποπληρωθεί η τακτική καταβολή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ», εξήγησε η Κουκ αναφερόμενη στα χρήματα που η Ουάσινγκτον πρέπει να καταβάλει στον οργανισμό στη Νέα Υόρκη.


Η δρ. Άλμα Γκόλτνεν, Αμερικανίδα αξιωματούχος της υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης, επεσήμανε ότι η Ουάσινγκτον έχει βρει νέους εταίρους προκειμένου να συνεχίσει να παράσχει διεθνή υγειονομική βοήθεια.

Η ίδια πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα καταβάλλουν 68 εκστ. δολάρια στον ΠΟΥ προκειμένου να δοθεί υγειονομική βοήθεια στη Λιβύη και τη Συρία και να χρηματοδοτηθούν οι προσπάθειες να εξαλειφθεί η πολιομυελίτιδα, διότι η Ουάσινγκτον δεν έχει εντοπίσει άλλους εταίρους που να μπορούν να συμβάλουν σε αυτούς τους σκοπούς.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ