2020-09-03 23:55:21
Φωτογραφία για Θρίλερ στην Κρήτη : Συνελήφθη ύποπτος για διασυνδέσεις με τον ISIS
Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ για την παρουσία ενός 30χρονου Βρετανού στην Κρήτη.

Σε βάρος του συγκεκριμένου άνδρα η Κρατική Ασφάλεια είχε επιβάλει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα καθώς τον συνδέει με τη διεθνή ισλαμική τρομοκρατία. Ερωτήματα προκύπτουν για το πώς κατάφερε να περάσει στη χώρα, ενώ ήδη μετά την κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών απελάθηκε από την Ελλάδα.

Πρόκειται για έναν νεαρό Βρετανό με καταγωγή από χώρα της Μέσης Ανατολής για τον οποίο η Κρατική Ασφάλεια της Ελληνικής Αστυνομίας είχε επιβάλλει απαγόρευση εισόδου στη χώρα.

Κατά το παρελθόν είχαν φτάσει πληροφορίες στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ ότι ο συγκεκριμένος άνδρας συνδέεται με ακραίους ισλαμιστές που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι πληροφορίες άλλα και οι ενδείξεις που είχαν οδήγησαν τις ελληνικές αρχές στο ενδεχόμενο ότι ο Βρετανός ίσως συνδέεται ακόμη και με τον ISIS.


Για αυτό το λόγο δημιουργούνται πολλά ερωτήματα για το πώς κατάφερε και έφτασε στην Κρήτη το συγκεκριμένο άτομο και πως έφυγε από το αεροδρόμιο του Ηράκλειου όπου προσγειώθηκε η πτήση του, πάρα το γεγονός ότι πέρασε από διαβατηριακό έλεγχο όπως προβλέπει η διαδικασία.

Ο Βρετανός που φέρεται να συνδέεται με ακραίους ισλαμιστές έφτασε στο Ρέθυμνο με την οικογένεια του και εκεί πλέον τόσο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών όσο και η τοπική Αστυνομία κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του.

Τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Περάματος στο Ρέθυμνο και εκεί διαπίστωσαν ότι ήταν σε ισχύ η συγκεκριμένη απαγόρευση.

Σήμερα οδηγήθηκε ξανά στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και με πτήση επέστρεψε στη Αγγλία με τις βρετανικές αρχές να αναφέρουν πως παλαιότερα είχε ταξιδέψει στη Συρία και έχει χαρακτηριστεί ως μαχητής του Ισλαμικού Κράτους.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως είχε πάει εκεί για ανθρωπιστική βοήθεια...
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ