2020-09-04 13:36:39
Φωτογραφία για Τραμπ: Είναι «χαμένοι και κορόιδα οι πεσόντες πολέμου» φέρεται να δήλωσε το 2018
Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος το περιοδικό «Τhe Athantic» που αποκάλυψε το λεκτικό ατόπημα του προέδρου

«Losers» και «κορόιδα» είχε χαρακτηρίσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τους αμερικανούς στρατιωτικούς οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού «The Atlantic», κατηγορία που ο Λευκός Οίκος διέψευσε κατηγορηματικά.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Γαλλία τον Νοέμβριο του 2018, στο πλαίσιο της επετείου των 100 ετών από το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ακυρώσει την περιήγηση που ήταν προγραμματισμένη σε αμερικανικό νεκροταφείο κοντά στο Παρίσι, εξηγώντας τότε πως οι άσχημες καιρικές συνθήκες κατέστησαν αδύνατη την επίσκεψη.

Όμως, σύμφωνα με το περιοδικό Atlantic, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είχε πάει απλούστατα διότι δεν ήθελε. «Γιατί πρέπει να πάω σε αυτό το νεκροταφείο; Είναι γεμάτο χαμένους», είχε πει σε μέλη της ομάδας του, κατά το περιοδικό, το οποίο επικαλείται πολλές πηγές, χωρίς όμως να τις κατονομάζει.


Ο Τραμπ είχε επίσης χαρακτηρίσει τους 1.541 αμερικανούς στρατιωτικούς που χάθηκαν στη μάχη του Δάσους Μπελό «κορόιδα», προτού να ρωτήσει «ποιοι ήταν οι καλοί» στον πόλεμο αυτό.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος διέψευσε κατηγορηματικά το άρθρο.

«Κανένας δεν ήταν αρκετά θαρραλέος για να βάλει τ’ όνομά του κάτω από αυτές τις κατηγορίες. Διότι είναι ψευδείς», δήλωσε ένας εκ των εκπροσώπων της αμερικανικής προεδρίας, ο Τζαντ Ντιρ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ