2020-09-05 01:21:15
Φωτογραφία για Κοντοζαμάνης: Τον Δεκέμβριο οι πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό
Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου αναμένεται να έρθουν τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

HR

Πολύ νωρίτερα από ότι έχουν ανακοινώσει οι διεθνείς οργανισμοί θα έρθει τελικά το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό στη χώρα μας. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα φθάσουν στη χώρα μας τον Δεκέμβριο.

Σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι από τον Δεκέμβριο θα αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε δόσεις εμβολίων και ότι η Ελλάδα συμμετέχει στην πρώτη συμφωνία που έχει υπογραφεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την παρασκευάστρια εταιρεία.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι χθες αξιωματούχος της Κομισιόν υποστήριξε ότι περίπου 30 εκατ. δόσεις θα είναι διαθέσιμες για τα κράτη-μέλη ως το τέλος του 2020 πράγμα το οποίο σημαίνει ότι για την Ελλάδα θα εξασφαλιστούν περίπου 600.000 δόσεις. Διαβάστε ΕΔΩ τι ανακοίνωσε η Κομισιόν: “Κορονοϊός: Έρχεται τον Νοέμβριο το εμβόλιο- Πόσες δόσεις εξασφάλισε η Ελλάδα”


Πάντως αναμένεται να υπάρξουν κι άλλες εταιρείες που θα διαθέσουν το 2021 εμβόλιο για τον κορονοϊό στην αγορά, από τις οποίες αναμένεται επίσης να προμηθευτεί η χώρα μας. Αξιοσημείωτο είναι πως μέχρι στιγμής υπάρχουν διεθνείς οργανισμοί που μιλούν για τις πρώτες δόσεις του νέου εμβολίου από το νέο έτος και μετά γι’ αυτό και θεωρείται άγνωστο τελικά τι θα ισχύσει.

Ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαβεβαιώσει ότι η συμφωνία που έχει κάνει αφορά σε προμήθεια του εμβολίου το οποίο θα κατανεμηθεί ισομερώς σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. ώστε να προστατευθούν οι πολίτες.

Βέβαια άγνωστο είναι επίσης πόσοι πολίτες θα δεχθούν να εμβολιαστούν, παρότι όλες οι αρχές τόσο οι ελληνικές όσο και οι Ευρωπαϊκές διαβεβαιώνουν ότι ένα εμβόλιο θα βγει στην αγορά εφόσον θα είναι ασφαλές. Πάντως σε πρώτη προτεραιότητα θα μπουν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και οι ηλικιωμένοι που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ