2020-09-05 12:32:25
Φωτογραφία για Ερντογάν: «Θα προστατεύσουμε την Παραδείσια πατρίδα μας και δεν θα επιτρέψουμε να την διασπάσουν»
Σε δηλώσεις του με αφορμή τη συμπλήρωση 101 χρόνων από την Εθνοσυνέλευση της Σεβάστειας, ο Τούρκος πρόεδρος «φωτογράφισε» ξανά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο Με αφορμή τη συμπλήρωση 101 χρόνων από την Εθνοσυνέλευση της Σεβάστειας (20 Αυγούστου/4 Σεπτεμβρίου 1919), που αναγνώρισε τον Μουσταφά Κεμάλ ως γενικό αρχηγό, κήρυξε το σύνθημα «Η Τουρκία στους Τούρκους» και δήλωσε την αντίθεσή του στο διαμελισμό της τότε παραπαίουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε μήνυμα, με αποδέκτες εντός και εκτός Τουρκίας.

«Από την Σεβάστεια πάλι ανακηρύχθηκε πως το έθνος μας, δεν θα υποκύψει ποτέ στις δυνάμεις εισβολής, αλλά στη συσπειρωμένοι ο ένας με τον άλλον είναι έτοιμοι να δώσουν τον αγώνα. Οι αποφάσεις οι οποίες πάρθηκαν στο συνέδριο της Σεβαστείας έπαιξαν ρόλο στον καθορισμό του Εθνικού όρκου, στο άνοιγμα της μεγάλης τουρκικής εθνοσυνέλευσης και σε όλα τα στάδια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Ταυτόχρονα, αυτές οι αποφάσεις αποτελούν μια κραυγή-μανιφέστο ανεξαρτησίας του έθνους μας, στους πιο δύσκολους καιρούς.


Το έθνος μας σε κάθε περίοδο, με ενότητα και αλληλεγγύη αντιστάθηκε σε όλες τις απειλές που στρέφονταν κατά της σημαίας της πατρίδας και της ανεξαρτησίας του. Άνδρες και γυναίκες, νέοι και γέροι όλοι οι πολίτες μας με το πνεύμα του εθνικοαπελευθερωτικού πολέμου και με ενθουσιασμό, πάντοτε στήριξαν την εθνική βούληση και το μέλλον τους. Για όσους συνεχίζεται αυτή η ενότητα και η αλληλεγγύη μας θα διαλύεται και Κάθε είδους απειλή που στρέφεται προς την ελευθερία μας τις αξίες μας και την αδελφοσύνη μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, τονίζοντας στη συνέχεια πως «όσοι απλώνουν χέρια στην πατρίδα μας, στη σημαία μας και στην ανεξαρτησία μας, θα βρουν απέναντί τους, την ίδια θέληση και θα υποστούν απογοητεύσεις», «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά την Ελλάδα και όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Στην 101η επέτειο του συνεδρίου της Σεβάστειας για μία ακόμη φορά δηλώνουμε πως το έθνος μας το οποίο δεν αποδέχεται εντολές και προστασία, θα προστατεύσει συνολικά αυτή την Παραδείσια πατρίδα και δεν θα επιστρέψει ποτέ να την διασπάσουν. Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε και να συνεχίσουμε την εθνική στάση που ενσαρκώθηκε στο συνέδριο της Σεβαστείας. Αυτοί οι οποίοι απλώνουν χέρια στην πατρίδα μας, στη σημαία μας και στην ανεξαρτησία μας, θα βρουν απέναντί τους, την ίδια θέληση και θα υποστούν απογοητεύσεις. Σήμερα με την δύναμη που παίρνουμε από την γεμάτες νίκες ιστορία μας, βαδίζουμε προς το μέλλον με βέβαια βήματα και συνεχίζουμε με λαχτάρα και αποφασιστικότητα τις εργασίες μας για την πρόοδο και την εξέλιξη της χώρας μας σε κάθε πεδίο» κατέληξε στο μήνυμά του ο Ταγίπ Ερντογάν.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ