2020-09-05 12:48:29
Φωτογραφία για Βρετανή μητέρα περίμενε 9 λίρες στον λογαριασμό και της έβαλαν 90.000
Επιστροφή χρημάτων ζήτησε η μητέρα 6 παιδιών και οικιακή βοηθός Comfort Konadu, να της γυρίσει 

πίσω ένα φιλανθρωπικό κατάστημα τις 9 λίρες που είχε δώσει.

Το κατάστημα της ..φιλανθρωπικής οργάνωσης Mencap της τα γύρισε πράγματι τα λεφτά, μόνο που αντί για 9 λίρες στον λογαριασμό της μπήκαν... 90.047 (101.000 ευρώ)!

Αντί να ενημερώσει την εταιρία για το λάθος, η Konadu μετέφερε γρήγορα τα λεφτά σε λογαριασμούς οικείων και φίλων και έφαγε την ίδια μέρα 31.000 λίρες (35.000 ευρώ).

Η οργάνωση κατάφερε να πάρει πίσω τα 2/3 του ποσού, παγώνοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς, οι 31.000 λίρες έχουν κάνει πάντως φτερά.

Αφού έδιωξε τους δύο υπαλλήλους που έκαναν το λάθος, η οργάνωση που ασχολείται με παιδιά που πάσχουν από μαθησιακές δυσκολίες κυνήγησε δικαστικά τη μαμά, καθώς όπως λέει αυτές οι 31.000 λίρες αντιπροσωπεύουν κέρδη 18 μηνών για το κατάστημά της.


Ο δικηγόρος της Konadu, Max Saffman, δήλωσε πως η πελάτισσά του έστειλε κάποια λεφτά στη γενέτειρά της, την Γκάνα, για τα υπόλοιπα δεν έχει ωστόσο ιδέα πού πήγαν.

«Μέχρι να συμβεί αυτό το απροσδόκητο, ζούσε μια πολύ, πολύ ταπεινή ζωή, είναι μια σκληρά εργαζόμενη γυναίκα. Ο πειρασμός τη νίκησε», είπε στο δικαστήριο του Μάντσεστερ που εκδικάστηκε προσφάτως η υπόθεση.

Ο δικαστής Nicholas Dean κατέληξε: «Πρέπει να έχει καταλάβει πως έκανε λάθος. Αυτό ήταν ένα σοβαρό χρηματικό ποσό και ένα σοβαρό αδίκημα».

Η Konadu ομολόγησε την απάτη και έφαγε 15 μήνες φυλακή με αναστολή Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ