2020-09-05 15:00:08
Φωτογραφία για Βίκυ Χατζή: Ο ανταγωνισμός, τα νούμερα τηλεθέασης και οι προτάσεις για ψυχαγωγική εκπομπή
Στο TV Kous Kous παραχώρησε συνέντευξη η Βίκυ Χατζή και μεταξύ όσων είπε μίλησε για την συνεργασία της με την Φωτεινή Πετρογιάννη και τον Παναγιώτη Σουρέλη, αλλά και για τον αναταγωνισμο και την τηλεθέαση. 

Πώς βλέπετε τον ανταγωνισμό φέτος; Είναι από τις χρονιές που σχεδόν όλα τα κανάλια έχουν πρωινές εκπομπές τα καλοκαίρι «Ο ανταγωνισμός είναι υψηλός όπως κάθε καλοκαίρι... Αυτό ανεβάζει τον πήχη για όλους και προσωπικά με κινητοποιεί ακόμα περισσότερο. Στόχος μου αλλά και στόχος της ομάδας είναι να βρούμε αυτό που θα κάνει τη διαφορά στον κόσμο. Μας ενδιαφέρει να είμαστε χρήσιμοι. Να νιώθει πως η εκπομπή που βλέπει τον αφορά άμεσα. Του προσφέρει λύσεις, απαντήσεις, ωραίες εικόνες, χρηστικές πληροφορίες, ουσιαστική ενημέρωση και. το κυριότερο, τον κάνει να περνά καλά».

Βέβαια υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας των επαναλήψεων σειρών, που πολλές φορές ξεπερνούν σε νούμερα τις ζωντανές εκπομπές… Οπότε κατά μία έννοια είναι και αυτές «ανταγωνίστριες» «Για να επιλέξει ο τηλεθεατής να δει ένα σίριαλ σε επανάληψη σημαίνει πως δεν καταφέραμε να τον κερδίσουμε..
. Συνεπώς, ο ανταγωνιστής για μένα δεν είναι το σίριαλ, αλλά ο ίδιος μας ο εαυτός. Το ζητούμενο είναι να είμαστε κάθε μέρα καλύτεροι από όσο ήμασταν χθες. Το στοίχημα είναι να δώσουμε κίνητρο και ισχυρό λόγο στους τηλεθεατές να μας επιλέξουν. Να προσθέτουμε αξία στη ζωή τους και την καθημερινότητα τους. Αυτό για μένα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση».

Τι σχέση έχετε με τα νούμερα τηλεθέασης;

«Τα παρακολουθώ, τα σέβομαι μα δεν τα κυνηγώ εμμονικά γιατί αυτό μπορεί να μας οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές. Καταγράφουμε τι πήγε και τι όχι, κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές στη σκαλέτα μας και προχωράμε εμπλουτίζοντας καθημερινά τη θεματολογία μας».

Πώς είναι η συνεργασία με τους άλλους δύο της παρέας; Με τον Παναγιώτη συνεργαζόσασταν και πέρσι, η Φωτεινή είναι η νέα του team.

«Εξαιρετική. Και ο Παναγιώτης και η Φωτεινή είναι δύο χαρισματικά πλάσματα, με ταλέντο, ήθος, χιούμορ και κώδικα αξιών που μου ταιριάζει απόλυτα. Με τη Φωτεινή γνωριστήκαμε φέτος και δέσαμε από την πρώτη μέρα... Λειτουργούμε αρμονικά σαν ομάδα και αυτό είναι το σημαντικότερο στη δουλειά μας».

Είναι δύσκολη υπόθεση τρεις άνθρωποι να καλούνται να συμπλεύσουν τηλεοπτικά;

«Αν οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι και οριοθετημένοι από την αρχή, δεν είναι δύσκολο, όχι! Το μυστικό είναι ανάλογα με την ωριμότητα και την εμπειρία του καθενός να βάλεις το «εγώ» στην άκρη για να λειτουργήσει το «εμείς». Δεν έχει νόημα ποιος βάζει το γκολ στον αγώνα αν η ομάδα χάσει στο τέλος το πρωτάθλημα».

Μια και μιλάμε για συνεργασίες, υπήρξαν άνθρωποι με τους οποίους «περάσατε» δύσκολα επαγγελματικά;

«Υπήρξαν, ναι. Τους ευγνωμονώ. Ηταν μεγάλοι δάσκαλοι».

Υπήρξαν προτάσεις για πιο ψυχαγωγικές εκπομπές; Για να βρεθείτε στο πάνελ μιας εκπομπής; Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τέτοιες «συνθέσεις» σε μεσημεριανές και πρωινές εκπομπές.

«Εχω κάθε χρόνο πολλές προσκλήσεις για να πάω καλεσμένη στις εκπομπές του σταθμού και να παρουσιάσω θέματα, γεγονός που κάνω και απολαμβάνω ιδιαίτερα. Δεν έχει προκύψει όμως πρόταση να είμαι σε ένα πάνελ μόνιμα».

Μία γυναίκα του ενημερωτικού και ειδησεογραφικού τι μηνύματα λαμβάνει στα social media αλλά και τι της λέει ο κόσμος που τη συναντά στον δρόμο;

«Ο κόσμος στον δρόμο μου εκφράζει την εκτίμηση και την αγάπη του αλλά και τις εντυπώσεις του για τα θέματα της εκπομπής και είναι πολύ όμορφο αυτό. Στα social media από την άλλη, τα μηνύματα ποικίλλουν. Τα περισσότερα είναι μηνύματα εκτίμησης, θαυμασμού, μηνύματα που εκφράζουν την επιθυμία να λάβουν απάντηση σε ένα πρόβλημα, αλλά και μηνύματα που εμπεριέχουν κριτική. Τα διαβάζω όλα με προσοχή. Ολα έχουν το κέρδος τους. Ολα έχουν κάποια πληροφορία να σου δώσουν...»,

Υπήρξαν φορές που η αναγνωρισιμότητα και ο τίτλος της μάχιμης δημοσιογράφου της ενημέρωσης «στάθηκε» εμπόδιο στην καθημερινότητα σας;

«Οχι, δεν αντιμετώπισα κάποιο θέμα ποτέ. Αντιθέτως, η αναγνωρισιμότητα με έχει βοηθήσει αρκετές φορές, ομολογώ. Βλέπω το χαμόγελο στα χείλη προτού συστηθώ και αυτό βοηθάει οπωσδήποτε στο ρεπορτάζ και στπν επικοινωνία με τους ανθρώπους».

Η δουλειά για εσάς είναι πάνω από όλα;

«Πάνω από όλα στη ζωή μου είναι η οικογένεια μου. Τα υπόλοιπα έπονται». 

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ