2020-09-06 01:00:39
Φωτογραφία για Σοκ στη Γερμανία - Τι είχε γράψει η 27χρονη «Μήδεια» στα social media
Η νεαρή γυναίκα, που φέρεται να δολοφόνησε τα πέντε από τα έξι παιδιά της, προφανώς αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα -H εκκωφαντική σιωπή του πατέρα και οι

συγκλονιστικές μαρτυρίες των αστυνομικών από τον τόπο του εγκλήματος προβληματίζουν τις Aρχές

Aρρωστημένη φωτογραφία, φιλώντας στο στόμα τον πρωτότοκο γιο της, είχε ανεβάσει η 27χρονη Γερμανίδα, Κριστιάνε Κ., μητέρα έξι παιδιών, που φέρεται να δολοφόνησε τα πέντε από τα έξι παιδιά της. Παρουσίαζε την εικόνα της στοργικής μητέρας στα social media.

Στο πρώτο της παιδί, που έφερε στον κόσμο σε ηλικία 16 ετών, αποφάσισε να του χαρίσει τη ζωή. Τα υπόλοιπα παιδιά της όμως αποφάσισε να τα δηλητηριάσει.

Η Κριστιάνε Κ. παντρεύτηκε τον αγαπημένο της το 2013. Η οικογένεια είχε ζώα: κουνέλια κι ένα σκυλί.

Η νεαρή γυναίκα προφανώς αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Το 2012 είχε γράψει στα social media: «Έχω μάθει να κρύβω τον πόνο, να υπομένω τα βάσανα και να γελάω με δάκρυα στα μάτια μου. Απλώς για να κάνω τους άλλους χαρούμενους και να τους δείχνω ότι είμαι καλά».


Την ίδια ώρα, η εκκωφαντική σιωπή του πατέρα και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των αστυνομικών από τον τόπο του εγκλήματος -το διαμέρισμα όπου κείτονταν οι σοροί των παιδιών- προβληματίζουν τις αρχές, όπως σχολιάζει σήμερα σύσσωμος ο γερμανικός Τύπος.

Για ποιο λόγο η νεαρή γυναίκα που έφερε στον κόσμο έξι αγγελούδια φέρεται να δηλητηρίασε με χάπια τα πέντε από αυτά;

Κλαίγοντας έφυγαν οι αστυνομικοί από το διαμέρισμα στο Zόλινγκεν της Βόρειας-Ρηνανίας Βεστφαλίας μόλις αντίκρισαν το ανατριχιαστικό θέαμα.

Οι διασώστες έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν εισήλθαν στο διαμέρισμα του της φρίκης. Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν τα παιδιά: τους έδωσαν το φιλί της ζωής... Μάταια όμως.

Από τα έξι παιδιά, σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν νεκρά τρία κορίτσια ηλικίας ενός, δύο και τριών ετών και δύο αγόρια έξι και οκτώ ετών.

Μετά το έγκλημα, η 27χρονη μητέρα των παιδιών λέγεται ότι πήγε με τον εντεκάχρονο γιο της στον Κεντρικό Σταθμό του Ντίσελντορφ, 32 χιλιόμετρα από το σπίτι της, κι έπεσε στις ράγες του τρένου. Επιβίωσε σοβαρά τραυματισμένη. Ο εντεκάχρονος πρωτότοκος γιος της πήγε μόνος του στη γιαγιά του στο Mönchengladbach, όπως αναφέρει το δίκτυο «RTL».

Η υπηρεσία των Γερμανικών Σιδηροδρόμων «Deutsche Bahn» ειδοποίησε εκτάκτως έναν γιατρό και διέκοψε την κυκλοφορία των τρένων.

Τα αίτια του εγκλήματος παραμένουν ασαφή. Το γερμανικό δίκτυο RTL αναφέρει ότι τα παιδιά δηλητηριάστηκαν με χάπια. Η αστυνομία λέει ότι τώρα έρχονται σε επαφή με τον πατέρα των παιδιών.

Ο πατέρας δεν έχει ανοίξει το στόμα του

Σύμφωνα με τον εγκληματολόγο Άξελ Πέτερμαν, η υπόθεση δείχνει ότι η μητέρα πιθανώς έπασχε από σοβαρότατα ψυχολογικά προβλήματα και είχε χάσει την ελπίδα για τη ζωή. Πιθανά προειδοποιητικά σημάδια για το έγκλημα δεν αποκλείεται να μην αναγνωρίστηκαν εγκαίρως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ζόλινγκεν Μάρκους Ρόρλ δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο από τον τόπο του εγκλήματος: «Αυτή είναι μια τρομακτική διάσταση».

Πιθανόν η νεαρή Γερμανίδα δεν μπορούσε να διαχειριστεί συναισθηματικά την καραντίνα με τα παιδιά της και η ίδια εμφάνισε συμπτώματα κατάθλιψης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Ζόλινγκεν Τιμ Κούρτσμπαχ δεν μπορεί να συνέλθει από το φρικιαστικό έγκλημα. «Έχω πάθει σοκ, απίστευτο σοκ», είπε παίρνοντας βαθιά ανάσα. «Ειδικά όταν είσαι πατέρας» Ένα ζευγάρι, γείτονες της παιδοκτόνου, παρατήρησαν χθες το μεσημέρι, από το απέναντι μπαλκόνι την αναστάτωση στο δρόμο. «Ακούσαμε τις σειρήνες και είδαμε τους αστυνομικούς να τρέχουν στο σπίτι»..

Κλειδί στην υπόθεση η ανάκριση της μητέρας και του πατέρα

Η Κριστιάνε Κ. νοσηλεύεται φέροντας βαριά τραύματα υπό αστυνομική φρουρά μετά την απόπειρά της να βάλει τέλος στη ζωή της πέφτοντας στις ράγες των τρένου στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ντίσελντορφ.

Οι αρχές αδυνατούν στην κατάσταση που είναι να την ανακρίνουν σε αυτή τη φάση. Ο 11χρονος Μαρσέλ, που ήταν μαζί με τη μητέρα του, δεν την είδε να πέφτει στις ράγες του τρένου, αλλά πήγε με το τρένο μέχρι το σπίτι της γιαγιάς του. «Βρίσκεται σε ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

H ακριβής αιτία θανάτου των παιδιών θα διευκρινιστεί με την νεκροψία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ