2020-09-06 01:07:12
Φωτογραφία για Τραμπ αναστέλλει τα σεμινάρια κατά του ρατσισμού για εργαζόμενους της κυβέρνησης
Ο Τραμπ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει συστημικός ρατσισμός στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να ανασταλούν τα σεμινάρια για θέματα ρατσισμού τα οποία παρακολουθούν εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς τα «διχαστική, αντιαμερικανική προπαγάνδα», επεσήμανε ο Λευκός Οίκος.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται οκτώ εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας η οποία έχει σημαδευτεί από μεγάλη ένταση μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών με θέμα τον ρατσισμό.

«Σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, ζητείται από εργαζόμενους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να παρακολουθήσουν σεμινάρια στα οποία τους έλεγαν ότι ‘σχεδόν όλοι οι λευκοί συμβάλλουν στον ρατσισμό’ ή τους ζητούνταν να δηλώσουν ότι ‘ωφελούνται από τον ρατσισμό», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Παράλληλα το κείμενο της αμερικανικής προεδρίας επεσήμανε ότι σε κάποια από τα σεμινάρια αναφερόταν ότι «ο ρατσισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πεποίθησης ότι η Αμερική είναι η χώρα των ευκαιριών ή ότι οι δουλειές θα πρέπει να δίνονται σε αυτόν που έχει τα περισσότερα προσόντα».


Η κυβέρνηση έλαβε εντολή «να διασφαλίσει ότι όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα χρήματα των φορολογούμενων για να χρηματοδοτούν αυτά τα σεμινάρια διχαστικής και αντιαμερικανικής προπαγάνδας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το υπόμνημα του Λευκού Οίκου εστάλη στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες την ώρα που συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει συστημικός ρατσισμός στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ