2020-09-06 01:07:19
Φωτογραφία για Μεταναστευτικό: «Σφραγίζουν» τον Εβρο με ομάδες κρούσης, μετά την αύξηση των ροών
ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΡΟΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 15 ΗΜΕΡΕΣ

Εβρος / Φωτογραφία: AP Photo/Giannis Papanikos

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύξηση στις μεταναστευτικές ροές στον Εβρο παρατηρούνται τις τελευταίες 15 ημέρες, με αποτέλεσμα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να αυξάνουν την ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στα νησιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αυτή η κινητικότητα στον Εβρο οδήγησε στη δημιουργία δύο ομάδων τύπου ΕΚΑΜ, οι οποίες θα επανδρώνονται από 30 άτομα και θα έχουν στόχο την αποτροπή ενός νέου κύματος τουρκικής προκλητικότητας με αφορμή το μεταναστευτικό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ομάδες θα σαρώνουν τον Εβρο προκειμένου να εξαρθρώνουν κυκλώματα δουλεμπόρων αλλά και να αποτρέπουν μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές.

Η στελέχωση των ομάδων κρούσης προέρχεται από τις προσλήψεις νέων συνοριοφυλάκων, οι οποίοι θα πραγματοποιούν περιπολίες σε ένα μεγάλο κομμάτι του ποταμού. Παράλληλα, παρόμοια θα είναι και η ενίσχυση των νησιών, καθώς ήδη έχουν γίνει προσλήψεις 530 συνοριοφυλάκων. Εξ αυτών, οι 240 θα βρεθούν στη Λέσβο, οι 100 στην Κω, 98 στην Χίο, 40 στην Λέρο, 30 στην Σάμο, ενώ στη Σύμη και στο Καστελλόριζο, 20 και 12 αντίστοιχα.


Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προσληφθούν 746 νέοι συνοριοφύλακες, εκ των οποίων οι 480 θα κατανεμηθούν σε πέντε Προαναχωρητικά Κέντρα Κράτησης και ακόμη 266 θα ενισχύσουν τα νησιά.

Εχει ανοίξει ο δρόμος για τον φράχτη στον Εβρο

Υπενθυμίζεται ότι, παράλληλα, ετοιμάζεται και η δημιουργία του φράχτη στον Εβρο. Ηταν στα τέλη Αυγούστου, όταν μετά από εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη δημιουργία νέου φράχτη, αλλά και την ενίσχυση του υφιστάμενου στον Εβρο.

Οπως είχε εξηγήσει, τότε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο φράχτης στον Εβρο θα συμβάλει, πρώτον, στην άμυνα της χώρας και στην προστασία των συνόρων μας. Δεύτερον, θα λειτουργήσει και ως αντιπλημμυρικό έργο. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται οι τοπικές καλλιέργειες αλλά και οι γειτονικοί οικισμοί από πλημμύρες που συχνά σημειώνονται στην περιοχή. Θα εκτελεστούν επίσης χωματουργικά έργα και θα δημιουργηθούν νέοι δρόμοι που θα εξυπηρετούν τον Ελληνικό Στρατό και την Ελληνική Αστυνομία, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και από τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι έχουν καλλιέργειες κατά μήκος του ποταμού. Επιπλέον, σε πολλά σημεία του νέου φράχτη δημιουργούνται νέα αναχώματα αντιστήριξης ώστε να δοθεί η δυνατότητα συντήρησης και επιτήρησής του.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/metanasteytiko-sfragizoyn-ebro-omades-kroysis-ayxisi-roon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ