2020-09-06 13:21:06
Φωτογραφία για Γιατί οι ακτιβιστές του Χονγκ Κονγκ ζητούν μποϊκοτάζ της… Moυλάν
Η διαμάχη για την ταινία της Disney ξεκίνησε πέρυσι, όταν η πρωταγωνίστρια, Λιου Γιφέι,

εξέφρασε την υποστήριξη της στην αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, η οποία έχει κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιεί υπερβολική βία για την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

Η live-action εκδοχή του remake της ταινίας της Disney, Μουλάν, κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Disney+ έναντι 30 δολαρίων και στους κινηματογράφους των χωρών που υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη, ωστόσο πολλοί είναι οι άνθρωποι που δεν θα την παρακολουθήσουν, καθώς ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας σε πολλές χώρες της Ασίας ζητούν μποϊκοτάζ της ταινίας.

Η διαμάχη για την ταινία ξεκίνησε πέρυσι, όταν η πρωταγωνίστρια, Λιου Γιφέι, εξέφρασε την υποστήριξη της στην αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, η οποία έχει κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιεί υπερβολική βία για την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2019, η ηθοποιός ανάρτησε μήνυμα στο κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Weibo, το οποίο μεταφράστηκε ως: “Υποστηρίζω και την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ. Τώρα μπορείτε να με δείρετε». Έπειτα, πρόσθεσε στα αγγλικά: “Τι κρίμα για το Χονγκ Κονγκ”.


Οι ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ απευθύνουν εκ νέου εκκλήσεις για μποϊκοτάζ της ταινίας και ενώθηκαν με ακτιβιστές από την Ταϊλάνδη, την Ταϊβάν και την Νότια Κορέα.

Την Παρασκευή, ο γνωστός ακτιβιστής από το Χονγκ Κονγκ, Joshua Wong, έγραψε στο Twitter: “Αυτή η ταινία κυκλοφορεί σήμερα. Αλλά επειδή η Disney προσκυνά το Πεκίνο, και επειδή η Λιου Γιφέι υποστηρίζει ανοιχτά και υπερήφανα την αστυνομική βία στο Χονγκ Κονγκ, καλώ όλους όσους πιστεύουν στα ανθρώπινα δικαιώματα να #BoycottMulan (μποϊκοτάρουν την Μουλάν).”
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ