2020-09-07 01:00:04
Φωτογραφία για Bloomberg Τζο Μπάιντεν έχει ένα «μυστικό όπλο» στη μάχη για τον Λευκό Οίκο
Τι θα συμβεί εάν επαναληφθεί το θρίλερ με την καταμέτρηση ψήφων όπως συνέβη πριν από 20 χρόνια - Οι πολιτείες κλειδιά που θα κρίνουν το αποτέλεσμα

Πολλοί ίσως θυμούνται το θρίλερ με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ πριν από 20 και πλέον χρόνια, καθώς ο Δημοκρατικός Αλ Γκορ και ο Ρεπουμπλικανός Τζορτζ Μπους έδιναν μάχη επί εβδομάδες για το ποιος από τους δύο είχε κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Η λύση… δόθηκε από την Ρεπουμπλικανή Κάθριν Χάρις στην Φλόριντα που παρέδωσε τον Λευκό Οίκο στον Μπους κηρύσσοντας το τέλος.

Εάν το αποτέλεσμα των εκλογών αυτού του Νοεμβρίου καταλήξει σε μια αντίστοιχη μάχη για την καταμέτρηση των ψήφων ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να έχει ένα ισχυρό πλεονέκτημα: Οι κορυφαίοι αξιωματούχοι στις εκλογικές επιτροπές σε πολλές από τις πολιτείες κλειδιά είναι Δημοκρατικοί.Στο Μίσιγκαν και την Πενσυλβανία – δύο πολιτείες που κέρδισε ο Τραμπ το 2016 – οι ανώτεροι αξιωματούχοι των επιτροπών ανήκουν στο κόμμα του Μπάιντεν.

Αυτό ισχύει επίσης για την Αριζόνα στην οποία ο Μπάιντεν προηγείται αλλά και στη Μινεσότα. Ο Τραμπ, προσπαθεί ήδη να δημιουργήσει κρίση εμπιστοσύνης κάνοντας λόγο για τον κίνδυνο νοθείας στις επιστολικές ψήφους.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ