2020-09-08 12:48:41
Φωτογραφία για Νέες απειλές Ερντογάν: Δεν θα μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας - Ελπίζω να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα
Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για προσπάθεια κάποιων «να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα στην Μεσόγειο και το Αιγαίο» - «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ» απείλησε

«Στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αυτό δεν μπορεί να συμβεί» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «φωτογραφίζοντας» το Καστελόριζο, ενώ εκτόξευσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας.

Μιλώντας έπειτα από 4ωρη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για προσπάθεια κάποιων να δημιουργήσουν τετελεσμένα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και εξέφρασε την ελπίδα «να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα».

«Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα στην Μεσόγειο και το Αιγαίο χωρίς να μάθουν τα μαθήματά τους από την ιστορία, θα πρέπει να αποδεχτούν την αλήθεια αργά ή γρήγορα. Ελπίζω ότι δεν θα πληρώσουν πολύ βαρύ τίμημα» δήλωσε.


Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι «για να υποστηρίξουμε την ανεξαρτησία μας έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε και τη διπλωματία και την στρατιωτική μας ισχύ. Γι’ αυτό και μας λαμβάνουν υπόψη».

«Αντί να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αντί να κάνουν τους νταήδες με τις μισοτελειωμένες στρατιωτικές δυνάμεις τους -ας αφήσω εκτός την ιστορία- τους λέω να εξετάσουν καλά τις διπλωματικές αλλά και τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις τα τελευταία 4 χρόνια», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Κάθε πολιτικό, διπλωματικό, στρατιωτικό λάθος, ή ασεβής πράξη κατά της χώρας μας, αντί να μας εκτρέπει από το δρόμο μας, ενισχύει την αποφασιστικότητά μας» είπε.
anatakti
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ