2020-09-08 19:21:13
Φωτογραφία για Κορωνοϊος: Η πανδημία «απειλεί» το Νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου ΒΙΝΤΕΟ
Η πανδημία έχει βάλει στον «πάγο» την ολοκλήρωση της κατασκευής του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη που καταστράφηκε στην τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001

Ο κορωνοϊος βάζει εμπόδια και στην ολοκλήρωση του νέου κέντρου εμπορίου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, το οποίο καταστράφηκε την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Κανείς δεν πίστευε αντικρίζοντας τα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων το 2001, ότι το Κέντρο εμπορίου θα μπορούσε να αναγερθεί.

Τώρα λίγο πριν την 19η τραγική επέτειο, το μεγάλο όραμα που τέθηκε σε εφαρμογή μετά την καταστροφή, έχει υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο το ανακατασκευασμένο συγκρότημα απειλείται ξανά. Αυτή τη φορά από έναν αόρατο εχθρό. Από ένα μικροσκοπικό ιό.

¨Οι άνθρωποι ανησυχούν περισσότερο αν θα βήξει κάποιος πάνω τους παρά αν θα ανατινάξει ένα κτίριο" δήλωσε ο Βάισαλ Γκαργκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Better.com που εδρεύει στο 7 World Trade Center τον ουρανοξύστη που βρίσκεται στο "Σημείο Μηδέν", το σημείο όπου βρίσκονταν κάποτε οι Δίδυμοι Πύργοι.


Το σχέδιο μεταμόρφωσης της περιοχής εχει κοστίσει 25 δις δολάρια, όμως ο κορωνοϊός το έχει βάλει στον "πάγο". Παράλληλα έξι μήνες αφότου άρχισε το κλείσιμο της Νέας Υόρκης λόγω του COVID-19, το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και η κάποτε πολυσύχναστη Οικονομική Περιοχή είναι τώρα απαίσια χωρίς κόσμο.

Το νέο, επανασχεδιασμένο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου θα αποτελείται από πέντε ουρανοξύστες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν ολοκληρωθεί (Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 1, 4 και 7), οι δύο βρίσκονται σε αναμονή (Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 2 και 5) και ο ένας βρίσκεται υπό κατασκευή (Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 3), καθώς και το Εθνικό Μουσείο και Μνημείο 11ης Σεπτεμβρίου, το οποίο περιλαμβάνει ένα μουσείο για το προηγούμενο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και για τα θύματα των επιθέσεων και δύο γιγαντιαία συντριβάνια-μνημεία στην βάση των Δίδυμων Πύργων.

Σήμερα εκεί που κάποτε βρισκόντουσαν οι Δίδυμοι Πύργοι πλέον, θα βρεις το υψηλότερο κτήριο των ΗΠΑ («One world trade center» λειτούργησε το 2014 και με ύψος 540 μέτρα), ένα μουσείο ( «Εθνικό Μουσείο Μνήμης 11ης Σεπτεμβρίου» άνοιξε τον Μάιο του 2014 για να τιμήσει τη μνήμη των περίπου 3.000 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001), ένα μνημείο ( το «Μνημείο πεσόντων της 11ης Σεπτεμβρίου») και μια υπαίθρια λαϊκή αγορά.
anatakti
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ