2020-09-08 21:35:33
Φωτογραφία για Έταζε επενδύσεις σε συνάλλαγμα και «έφαγε» 252.000 ευρώ
Τρεις μήνες μετά την εξιχνίαση της κομπίνας που είχε σκαρφιστεί ένας 37χρονος Έλληνας, ο οποίος έπεισε πέντε επιχειρηματίες του Βόλου να του εμπιστευτούν 74.170 ευρώ, δήθεν για

να τα επενδύσει σε συνάλλαγμα, αποκαλύφθηκε και έκτο θύμα από το οποίο «έφαγε» 178.000 ευρώ!

Μάλιστα, προέκυψε ότι στην εξαπάτηση σε βάρος των πέντε επιχειρηματιών συμμετείχαν και άλλοι δυο συνεργοί του, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και περιελήφθησαν στην συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Βόλου για απάτη κατ’ εξακολούθηση. Ωστόσο, οι δυο συγκεκριμένοι δεν συμμετείχαν στην πολύ μεγαλύτερη απάτη σε βάρος ενός ανυποψίαστου επίδοξου επενδυτή, ο οποίος παρέδωσε τμηματικά στον 37χρονο μετρητά ύψους 178.000 ευρώ, δήθεν για να τα επενδύσει μέσω εταιρείας που διατηρούσε στην Αγγλία!

Όπως αποκαλύφθηκε στις 18 Ιουνίου, ο απατεώνας έβρισκε μέσω των συνεργών του θύματα και τα έπειθε να του εμπιστευτούν τις οικονομίες τους με το πρόσχημα της επένδυσης χρημάτων σε αγοραπωλησίες συναλλάγματος
. Μάλιστα, άνοιγε λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελβετίας και της Αυστραλίας, αλλά κρατούσε μόνο εκείνος τους κωδικούς κι έτσι οι επενδυτές μπορούσαν απλώς να παρακολουθούν την πορεία των επενδύσεών τους από υπολογιστή, χωρίς να έχουν δικαίωμα να κινήσουν το κεφάλαιο όταν υπήρχε άνοδος των τόκων.

Ο 37χρονος χειριζόταν αποκλειστικά τα χρήματα και φέρεται να ιδιοποιήθηκε σταδιακά 74.170 ευρώ, από πέντε επιχειρηματίες που του τα εμπιστεύθηκαν από τις 7 Οκτωβρίου 2019 ως τις 7 Απριλίου φέτος. Η προανάκριση συνεχίζεται και ερευνάται αν είχε πιάσει στα «δίχτυα» του και άλλα θύματα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ