2020-09-08 21:39:21
Φωτογραφία για Τουρκία: Προβλήματα και στο ποδόσφαιρο, οι ομάδες ζητούν αναδιάρθρωση των χρεών τους
Οι αρχές τον περασμένο μήνα έθεσαν όρια στις ομάδες στο πόσα μπορούν να ξοδέψουν, μετά από πολυέξοδες μεταγραφές στο παρελθόν για αστέρια όπως ο Ντιντιέ Ντογμπά και ο Ρομπέρτο Κάρλος Να διαπραγματευτούν εκ νέου τους όρους των δανείων τους έτσι ώστε να άρουν τους περιορισμούς για να πραγματοποιούν μεταγραφές, επιδιώκουν οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένων των Φενέρμπαχτσε και Γαλατάσαραϊ, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι πνιγμένοι στα χρέη.

Οι ομάδες βρίσκονται σε συνομιλίες με τις τράπεζες για την επέκταση της διάρκειας ορισμένων δανείων έως 12 χρόνια από τα 5 που ισχύει σήμερα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις. Οι σύλλογοι πιέζουν επίσης να δοθεί μία περίοδο χάριτος στη διάρκεια της οποίας δεν θα είναι αναγκασμένοι να κάνουν πληρωμές για 2 έως 3 χρόνια από την υπογραφή μίας νέας συμφωνίας.

Μία τέτοιου είδους συμφωνία θα επέτρεπε στους συλλόγους να κάνουν μεταγραφές για τη σεζόν 2020/21 με λιγότερο έλεγχο από την τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Οι αρχές τον περασμένο μήνα έθεσαν όρια στις ομάδες στο πόσα μπορούν να ξοδέψουν, μετά από πολυέξοδες μεταγραφές στο παρελθόν για αστέρια όπως ο Ντιντιέ Ντογμπά και ο Ρομπέρτο Κάρλος.


Τα όρια, αποσκοπούν στην ευθυγράμμιση των ομάδων με τους κανόνες του Financial-Fair Play που έχουν θεσπιστεί από την UEFA, οι οποίοι αποτρέπουν τις ομάδες να ξοδεύουν περισσότερα από όσα κερδίζουν.

Η μετοχή της Φενέρμπαχτσε έκανε ράλι έως και 10% σήμερα, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2011, με αυτή της Γαλατάσαραϊ να αναρριχάται σε υψηλό τριών μηνών, ενώ της Μπεσίκτας σημείωσε άνοδο 8,1% και της Τραμπζονσπόρ 8%.

Οι 4 σύλλογοι οι οποίοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με κρατικές τράπεζες οφείλουν συνολικά 6,2 δισ. λίρες (831 εκατ. δολάρια), σύμφωνα με τα στοιχεία στα τέλη Μαΐου.

Η απόφαση για την καθιέρωση ορίων στις μεταγραφές εξόργισε τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε οι οποίοι απείλησαν να ακυρώσουν τις συνδρομές στο τηλεοπτικό κανάλι BeIN Media, έτσι ώστε να εξαναγκάσουν τη ρυθμιστική αρχή να επανεξετάσει τα όρια. Σε αντίθεση με τους αντιπάλους της, η Φενέρμπαχτσε δεν υπέγραψε την πενταετή συμφωνία αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Αλί Κος, μεγαλομέτοχος του μεγαλύτερου επιχειρηματικού και βιομηχανικού ομίλου της χώρας, Koc Holding, δήλωσε ότι η συμφωνία δεν ήταν βιώσιμη και ότι οι τράπεζες θα μπορούσαν δώσουν στις ομάδες μία περίοδο χάριτος για 2 έτη έως το 2021.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ