2020-09-09 12:03:52
Φωτογραφία για Πλατεία Βικτωρίας: Κατασκήνωσαν ξανά μετανάστες - φωτος
Νέες εικόνες με... αυτοσχέδιους καταυλισμούς με σκηνές και στρώματα πάνω στην πλατεία Βικτωρίας παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.

Όπως φαίνεται κάτοικος της περιοχής οι μετανάστες βρίσκονται σε όλα τα πιθανά σημεία της πλατείας ενώ δεν τηρείται κανένα μετρο προστασίας για τον κορωνοϊό. Η αύξηση των μεταναστών στην πλατεία παρατηρείται τις τελευταίες τρεις ημέρες. Πρόκειται για αλλοδαπούς που έχουν πάρει άσυλο από την ελληνική πολιτεία αλλά δεν έχουν δικαίωμα διαμονής σε δομές φιλοξενίας, με αποτέλεσμα να περνούν τη νύχτα στην ιστορική πλατεία της πρωτευουσας.

«Οι εικόνες είναι απίστευτες. Δεν μεταφέρονται. Κανείς δεν ενδιαφέρεται. Δυστυχώς δεν ασχολείται κανείς με το πρόβλημα», ανέφερε στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής.

«Κάθε βράδυ μαζεύονται ολοένα και περισσότερα άτομα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον συνωστισμό και κίνδυνος να εξαπλωθεί ο κορωνοϊός», προσθέτει ζητώντας να διατηρήσει την ανωνυμία του.


Όλα αυτά την ώρα που η εγκληματικότητα και η διακίνηση μεταναστών καλπάζει στην περιοχή.

«Έχουμε διαρκώς συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών με μαχαίρια, ρόπαλα και μπουκάλια. Συνήθως τσακώνονται για ναρκωτικά. Το βράδυ δυσκολευόμαστε να περπατήσουμε. Πρέπει να παρέμβει άμεσα η αστυνομια», μας είπε μια άλλη κάτοικος που διαμένει σε διαμέρισμα στην πλατεία Βικτωριας.

Κατά το παρελθόν αντίστοιχος συνωστισμός είχε προκαλέσει την παρέμβαση της ΕΛΑΣ με αποτέλεσμα να μεταφερθούν 10 οικογενειες με λεωφορεία σε δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα. Οι περισσότεροι μετανάστες πάντως δηλώνουν πως δεν θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα αλλά να ταξιδέψουν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ