2020-09-09 22:54:31
Φωτογραφία για Τράπεζες: Τα… ασημικά που θέλουν (ή πρέπει) να πουλήσουν έως το τέλος του έτους
Τις διαδικασίες πώλησης των… ασημικών τους, που «πάγωσαν» – και λόγω κορωνοιού – προσπαθούν να επανεκκινήσουν οι τράπεζες, με τα αρμόδια τμήματα αποεπενδύσεων

να εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου μέχρι τέλος του έτους να έχουν κλείσει, εάν όχι όλες, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος των εκκρεμοτήτων τους.

Αντίστροφη μέτρηση για Εθνική Ασφαλιστική

Περίοπτη θέση στη σχετική λίστα κρατά η Εθνική Ασφαλιστική, η πώληση της οποίας έχει ήδη περάσει από… 40 κύματα.

Σε μία προσπάθεια να αφήσει πίσω της την περιπέτεια με την κοινοπραξία των Calamos – Exin, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ξεκίνησε προσφάτως αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το CVC Capital Partners.

Υπενθυμίζεται πως η DG Comp αποφάσισε να μην δώσει παράταση στη διαδικασία πώλησης – το σχετικό αίτημα από πλευράς της ΕΤΕ απορρίφθηκε – με συνέπεια το deadline να εκπνέει στα τέλη του τρέχοντος έτους.


«Κλειδί» στο όλο εγχείρημα αποτελεί το ύψος του τιμήματος, που είναι διατεθειμένοι να δώσουν οι Αμερικανοί, με την τράπεζα να διατηρεί το δικαίωμα, σε περίπτωση, που αυτό δεν είναι ικανοποιητικό, να ενεργοποιήσει το plan B, δηλαδή, την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο (IPO).

Η MIG και η Singular Logic

Πιο γρήγορες φέρεται να είναι οι διαδικασίες όσον αφορά και στην MIG, με την Τράπεζα Πειραιώς να βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με ενδιαφερόμενους για την πώληση των δανείων, ύψους περίπου 550 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, πυκνές είναι οι εξελίξεις γύρω από τη Singular Logic. Ειδικότερα, η διοίκηση της MIG, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων, εξέφρασε την απογοήτευσή της για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Sky Box, τονίζοντας πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στο προσεχές διοικητικό συμβούλιο, που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της MIG, κ. Παναγιώτη Θρουβάλα, όλα τα ενδεχόμενα είναι στο «τραπέζι», μην αποκλείοντας και την περίπτωση να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τον δεύτερο προτιμητέο επενδυτή (κοινοπραξία Epsilon Net – Entersoft – Space Hellas).

Το Ερρίκος Ντυνάν

Όσον αφορά στο Ερρίκος Ντυνάν, οι πληροφορίες θέλουν την Πειραιώς να συνεχίζει τις διαδικασίες πώλησης, αναμένοντας, ωστόσο, την κατάλληλη συγκυρία.

Όπως επισημαίνεται στις οικονομικές καταστάσεις για το περυσινό έτος, «τον Μάιο 2018 ο μέτοχος Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την πρόθεσή του για την έναρξη της διαδικασίας πώλησης του 100% των μετοχών της ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ.

Μέχρι σήμερα, ο μέτοχος δεν έχει προχωρήσει στην τελική του απόφαση. Η Τράπεζα Πειραιώς στις οικονομικές της καταστάσεις έχει κατατάξει τη συμμετοχή της ως περιουσιακό στοιχείο διαθέσιμο προς πώληση.

Η διοίκηση, αναγνωρίζοντας την ενδεχόμενη αναστάτωση, που θα επέφερε η μακρόχρονη διαδικασία και η αναβολή της απόφασης για την πώληση στο προσωπικό και στους συνεργαζόμενους φορείς, προσπάθησε και κατάφερε να διαχειριστεί την διαμορφούμενη κατάσταση, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ομαλή λειτουργία και η ανάπτυξη της κλινικής, ανεξάρτητα από την τελική απόφαση του μετόχου».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ