2020-09-09 23:28:39
Φωτογραφία για Ζιμπάμπουε: Μπλόκο στα επιχειρηματικά σχέδια κινεζικών εταιρειών από… το ζωικό βασίλειο
Το πάρκο Hwange, λίγο μεγαλύτερο από την πολιτεία του Κονέκτικατ, φιλοξενεί είδη που απειλούνται με εξαφάνιση

Την απαγόρευση της εξόρυξης άνθρακα στα εθνικά πάρκα επέβαλε η Ζιμπάμπουε, ως ανταπόκριση στις διαμαρτυρίες μετά την αδειοδότηση κινεζικών εταιρειών να προβούν σε εξορύξεις, σε έναν από τους μεγαλύτερους δρυμούς με ελέφαντες στον κόσμο.

Οι άδειες στο Εθνικό Πάρκο «Hwange» φέρεται να χορηγήθηκαν χωρίς τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές εγκρίσεις, σύμφωνα με την Ένωση Περιβαλλοντικού Δικαίου της Ζιμπάμπουε.

«Όλες οι ειδικές άδειες που δόθηκαν στα εθνικά πάρκα θα ακυρωθούν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ουίνστον Τσιτάντο, υπουργός ορυχείων της Ζιμπάμπουε.

Το πάρκο Hwange, λίγο μεγαλύτερο από την πολιτεία του Κονέκτικατ, φιλοξενεί περίπου 50.000 ελέφαντες, καθώς και είδη που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως οι μαύροι ρινόκεροι και τα αφρικανικά άγρια σκυλιά. Το πάρκο, στη βορειοδυτική Ζιμπάμπουε, αποτελεί μέρος της διασυνοριακής προστατευόμενης δασικής περιοχής Kavango Zambezi, η οποία εκτείνεται στα σύνορα της Ζιμπάμπουε, της Ζάμπια, της Μποτσουάνα και της Ναμίμπια, όπου φιλοξενούνται περίπου οι μισοί ελέφαντες του κόσμου.


Οι άδειες προκάλεσαν μαζική αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μια ομάδα που εκπροσωπεί τη τουριστική βιομηχανία στη χώρα να απευθύνει άμεση έκκληση στον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε να απαγορεύσει τις εξορύξεις.

«Παρακαλώ επιλέξτε να προστατεύσετε αυτό το μέρος όπου οι ελέφαντες μαζεύονται για να πιουν νερό», ανέφερε ένας μέλος της ομάδας, ντυμένος με σημαία της Ζιμπάμπουε και φόντο ελέφαντες, βουβάλια και ζέβρες.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ