2020-09-10 10:01:48
Φωτογραφία για Αυξάνονται οι νοσηλείες και οι διασωληνώσεις - Τι δείχνουν τα στοιχεία
Έντονο αφήνει το αποτύπωμά της η επιδημία στα νοσοκομεία της χώρας. Καθώς η κυκλοφορία του κορωνοϊού συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό – είναι ενδεικτικό ότι εχθές

εντοπίστηκαν κρούσματα σε τουλάχιστον 25 περιφερειακές ενότητες, σε κάποιες εκ των οποίων μάλιστα καταγράφηκε διψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων - αυξάνονται, με αργό ρυθμό, οι νοσηλείες στα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού, τόσο σε κλινικές Covid-19 όσο και σε ειδικές Μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου 24ωρου, ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη Covid-19 ανέρχεται σε 426, σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς. Από αυτούς, οι 296 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλινικές και οι 130 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), θαλάμους αρνητικής πίεσης. Από τους 130 σοβαρά νοσούντες και επιβαρυμένους με τις επιπλοκές του κορωνοϊού, οι 46 ήταν διασωληνωμένοι. Η ήπια, όπως την χαρακτήρισε κατά την προχθεσινή ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων τις τελευταίες ημέρες προκύπτει από τα στοιχεία του 10ήμερου. Κατά την 1η Σεπτεμβρίου οι διασωληνωμένοι ήταν 38 και μέσα σε οκτώ ημέρες η σχετική λίστα αυξήθηκε κατά 8 ασθενείς.


Από τους 38 εκείνους ασθενείς οι 25 ανήκαν στην κρίσιμη ηλικιακή ομάδα άνω των 65 χρόνων και οι 13 στην αμέσως προηγούμενη, εκείνη των ατόμων ηλικίας 40-64 χρόνων. Εχθές, η ηλικιακή ομάδα των 65 χρόνων και άνω που πλήττεται βαριά από τη μόλυνση με κορωνοϊό και τη νόσηση, αριθμούσε 31 ασθενείς. Άλλοι 14 άνθρωποι ηλικίας 40-64 χρόνων βρίσκονταν διασωληνωμένοι λόγω σοβαρών επιπλοκών από τη λοίμωξη Covid-19. Υπήρχε επίσης και ένας ασθενής διασωληνωμένος από την ηλικιακή ομάδα 18-39 χρόνων, την ομάδα που επλήγη με πολλά κρούσματα αλλά όχι με σοβαρή λοίμωξη.

Οι άνδρες αποδεικνύονται το...ανίσχυρο φύλο στους διασωληνωμένους ασθενείς, καθώς η πλειονότητα των διασωληνωμένων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες είναι άνδρες. Εχθές από τους 46 διασωληνωμένους οι 11 ήταν γυναίκες και την 1η ημέρα του μήνα σε σύνολο 38 ασθενών οι 10 ήταν γυναίκες.

Τα νοσοκομεία της Αττικής με τους περισσότερους ασθενείς

Το μεγαλύτερο βάρος στην Αττική, η οποία μετρά και τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στη χώρα, αγγίζοντας τα 2.500 από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι σήμερα, σηκώνουν έξι νοσηλευτικά ιδρύματα. Ειδικότερα, στον «Ευαγγελισμό» νοσηλεύονται 50 ασθενείς, οι 42 στην κλινική Covid-19 και οι 8 στις Μονάδες. Οι περισσότεροι ασθενείς του λεκανοπεδίου βρίσκονται στο «Σωτηρία», συνολικά 67. Οι 39 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και 28 σε Μονάδες.

Συνεχώς γίνονται εισαγωγές ασθενών και στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Θριάσιο». Στο «Αττικόν» μέχρι και χθες νοσηλεύονταν 21 ασθενείς, εκ των οποίων οι 9 σε Μονάδες. Στο «Θριάσιο» βρίσκονταν 18 ασθενείς, στην πλειονότητα τους σε απλές κλίνες Covid-19. H «Παμμακάριστος» έχει γίνει και πάλι νοσοκομείο αποκλειστικά για κορωνοϊό όπως και την πρώτη περίοδο της επιδημίας, την περασμένη άνοιξη. Νοσηλεύονται 36 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19. Τέλος, έχει τεθεί σε λειτουργία όπως είχε προγραμματιστεί εξαρχής για νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό και το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», στο οποίο έχουν εισαχθεί μέχρι στιγμής 12 ασθενείς.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ