2020-09-11 08:49:12
Φωτογραφία για Κίνδυνοι από εξάρτηση των παιδιών από την τεχνολογία στη μετά Covid-19 εποχή
Οφέλη, προκλήσεις αλλά και κινδύνους θα φέρει η αυξημένη εξάρτηση των παιδιών από την τεχνολογία στη μετά Covid-19 εποχή, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου της Kaspersky.

Πράγματι η χρονιά που διανύουμε ήταν όχι απλά ασυνήθιστη αλλά και γεμάτη ανησυχία για όλους, και ειδικά για τα παιδιά τα οποία αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες μάθησης. Αν και «digital natives», τα παιδιά έπρεπε να προσαρμοστούν και μάλιστα γρήγορα στην τηλεκπαίδευση, δηλαδή να εξοικειωθούν από έναν πολύ διαδραστικό, πρόσωπο με πρόσωπο τρόπο, σε έναν κυριολεκτικά ασπρόμαυρο.

Ως μια γενιά που κοινωνικοποιείται σε μεγάλο βαθμό στο διαδίκτυο, τώρα εξαρτώνται περισσότερο από την τεχνολογία για κάθε τομέα της ζωής τους, γεγονός που μπορεί παράλληλα να φέρει και προκλήσεις. Οι δυσκολίες που μπορούν να αντιμετωπίσουν οι νέοι στο διαδίκτυο καθώς μεγαλώνουν και αναπτύσσονται τεκμηριώνονται εδώ και πολύ καιρό και επιδεινώνονται από τη συνεχή έκθεση στην τεχνολογία που ήρθε ως αποτέλεσμα των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας. 


Για το λόγο αυτό οι ειδικοί της Kaspersky τονίζουν ότι είναι σημαντικό τα παιδιά να ενθαρρύνονται να κάνουν διαλείμματα από την τεχνολογία και να έχουν επίγνωση ότι όλα όσα βλέπουν στο διαδίκτυο δεν είναι πάντα όπως μοιάζουν. Σίγουρα, η τεχνολογία μάς προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες και οφέλη, αλλά θα πρέπει να την προσεγγίσουμε με κάποιο βαθμό προσοχής και να εφαρμόζουμε κάποια φίλτρα πραγματικού κόσμου σε αυτό που βιώνουμε στο διαδίκτυο. Είναι σημαντικό οι γονείς και οι φροντιστές, καθώς και οι δάσκαλοι να υποστηρίξουν τους νέους στην κατανόηση της ισορροπίας μεταξύ των παροχών που προσφέρει η τεχνολογία και των προκλήσεων που μπορεί να θέσει στην κοινωνική αλληλεπίδραση, ειδικά σε όσους είναι νέοι ή ευεπηρέαστοι.

Ο David Emm, Ανώτερος Ερευνητής Ασφάλειας στην Kaspersky, αναφέρει: «Είναι ευτυχές που βιώσαμε lockdown σε μια εποχή που η τεχνολογία σημαίνει ότι δεν χρειάστηκε να αισθανθούμε το πλήρες βάρος της απομόνωσης και οι νέοι δεν έπρεπε να χάσουν εντελώς την εκπαίδευση με τις δυνατότητες που προσφέρει η ηλεκτρονική μάθηση. Και ενώ είναι υπέροχο που πολλοί μαθητές επιστρέφουν τώρα σε φυσικές αίθουσες διδασκαλίας, είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε τα μαθήματα που πήραμε κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας για το πώς να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την τεχνολογία, αλλά με έναν τρόπο που τα παιδιά θα διδάσκονται πώς να το κάνουν με ασφάλεια και με σεβασμό για τους όλους και τις δυνατότητες που αυτή προσφέρει».

Ακολουθούν κάποιες συμβουλές της Kaspersky προς τους γονείς:

Κάντε τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες μια κοινή δραστηριότητα, έτσι ώστε να γίνει μέρος της οικογενειακής ζωής, και όχι μία ατομική δραστηριότητα των παιδιών.Μιλήστε με τα παιδιά σχετικά με τις διαδικτυακές τους εμπειρίες και βεβαιωθείτε ότι αισθάνονται ότι μπορούν να σας μιλήσουν για ζητήματα που αντιμετωπίζουν ή περιεχόμενο που μπορεί να έχουν συναντήσει και τα έκανε να αισθανθούν άβολα.Εγκαταστήστε αξιόπιστες λύσεις γονικού ελέγχου σε όλες τις συσκευές, ώστε να διασφαλίσετε ότι τα παιδιά δεν θα έχουν πρόσβαση σε επιβλαβές / ακατάλληλο περιεχόμενο. Και μην ξεχνάτε τις φορητές συσκευές!Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει ενημερωμένο λογισμικό ασφάλειας σε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο και δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας τακτικά. Αυτό ισχύει για φορητές συσκευές και οτιδήποτε συνδέεται στο Διαδίκτυο.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρόστιμο 20.000 ευρώ στο Star
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πρόστιμο 20.000 ευρώ στο Star
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ