2020-09-11 15:08:54
Φωτογραφία για ΕΕ ετοιμάζει λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας
ΕΕ ετοιμάζει λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας

 

Τι αποκαλύπτει δημοσίευμα της Deutsche Welle

Η αγγλική έκδοση της Deutsche Welle δημοσιεύει ρεπορτάζ σχετικά με τις κυρώσεις που εξετάζει η ΕΕ να επιβάλλει στην Τουρκία. Ο Μπορέλ άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα αφορούν μόνον σε μεμονωμένα πρόσωπα, αλλά και σε εταιρείες που μετέχουν στις παράνομες ερευνητικές δραστηριότητες, «σε όλους όσοι συνδέονται με το πρόβλημα», δηλαδή στα πλοία και γεωτρύπανα, για τα οποία θα κλείσουν τα λιμάνια της ΕΕ και δεν θα μπορούν να προμηθεύονται ανταλλακτικά, αλλά και σε συγκεκριμένες τράπεζες που χρηματοδοτούν τις ιδιοκτήτριες εταιρείες.

Ως επόμενο βήμα θα μπορούσαν να επιβληθούν κυρώσεις κατά ολόκληρων κλάδων της τουρκικής οικονομίας. Αυτό αφορά σε τομείς «στους οποίους η οικονομία της Τουρκίας είναι στενά συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή» αλλά και την τελωνειακή ένωση - που διευκολύνει μια σχεδόν αφορολόγητη διακίνηση εμπορευμάτων μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ – και την οποία η Άγκυρα επιθυμεί από καιρό να επεκτείνει.

Στο πλαίσιο των κυρώσεων θα μπορούσε να αποφασιστεί ακόμη και ο οριστικός τερματισμός των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, κάτι που απαιτεί ανοικτά η Αυστρία, όμως άλλα κράτη μέλη δεν εμφανίζονται ακόμη έτοιμα για ένα τέτοιο βήμα. Η τελωνειακή ένωση και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις είναι τα ισχυρότερα διπλωματικά χαρτιά που θα μπορούσε να «παίξει» η ΕΕ, αναφέρεται στην ανταπόκριση της DW.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ